Akşener'den Cumhurbaşkanı adaylığı iddialarına yanıt: Yemin billah ediyorum aday değilim

Muhalefetin Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda son günlerde adı geçen isimlerden biri olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurmaylarına bu konuda yanıt verdiği öğrenildi. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Akşener'in "Bir daha söylüyorum, yetmedi yemin billah ediyorum; ben bu seçimde Cumhurbaşkanlığına kesinlikle aday olmayacağım" dediğini yazdı.

Muhalefetin Cumhurbaşkanlığı adayı belirsizliğini korurken son günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in adı ön plana çıktı. Akşener'in adaylık konusunda düğmeye bastığı kulislerde konuşulmaya başlandı. Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 Temmuz'da 6'lı masanın yapacağı toplantıda adaylığını gündeme getireceği bekleniyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in adaylığı ile ilgili çıkan iddialar sonrası konuyu kurmaylarıyla konuştuğu öğrenildi. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Akşener'in aday olamayacağının bir kez daha altını çizdiğini yazdı. Sarıkaya, Akşener'in “Benim Cumhurbaşkanlığına adaylığım gibi bir şık yok; öldü o şık. Bir daha söylüyorum, yetmedi yemin billah ediyorum; ben bu seçimde Cumhurbaşkanlığına kesinlikle aday olmayacağım" dediğini aktardı.

Muharrem Sarıkaya'nın köşe yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Akşener kendi adaylığı ile beklentilerin önüne geçmekte kararlı olduğunu her aşamada dile getirmiş.

İyi niyetle dile getirilmiş dahi olsa bunun yaratacağı sıkıntıları detaylarıyla anlatmış.

Kurmaylarının aktardığına göre, yakın geçmişte yaptığı bir toplantıda da hedefinin başbakanlık olduğunun altını bir daha çizmiş.

“Yemin billah ediyorum…” deyip eklemiş:

“Benim Cumhurbaşkanlığına adaylığım gibi bir şık yok; öldü o şık. Bir daha söylüyorum, yetmedi yemin billah ediyorum; ben bu seçimde Cumhurbaşkanlığına kesinlikle aday olmayacağım. Böyle bir şey olmayacak, hayatta olması da mümkün değil…”

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Akşener'den Cumhurbaşkanı adaylığı iddialarına yanıt: Yemin billah ediyorum aday değilim ile ilgili etiketler Meral Akşener Cumhurbaşkanı Muharrem Sarıkaya aday
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.