Akşener ve Kılıçdaroğlu pazarlık masasında: ‘Henüz destek gelmiş değil…’

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak isteyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den destek görmediğini yazdı... Selvi, aldığı kulis bilgilerine göre Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun pazarlık masasına oturduğunu iddia etti.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6'lı masadan kimin aday olacağı henüz belli değilken Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, köşe yazısında önemli kulis bilgileri verdi. 

'ORTAK CUMHURBAŞKANI ADAYI'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini ancak adaylığını seçim kararı alınmadan 6’lı masaya ismini dayatmasının bir çatlamaya neden olacağını düşündüğünü ifade eden Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Kılıçdaroğlu’nun öncelikli hedefi 6’lı masayı bir arada tutmak, ikinci amacı ise 6’lı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak çıkmak” diye yazdı.

İyi Parti kaynaklarıyla görüştüğünü ifade eden Selvi, şunları kaydetti:

“Onlar da Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kararlı olduğunun farkındalar. ‘CHP’nin adayının Kılıçdaroğlu olacağı artık kesin’ diyorlar. Ama şu ana kadar Akşener’den Kılıçdaroğlu’na yönelik bir destek gelmiş değil. Bu durumu sorduğumda ise, ‘Kılıçdaroğlu ile Akşener arasında cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık konusunda bir pazarlık yaşanıyor. Bu pazarlık bitmeden Akşener’in olumlu ya da olumsuz yönde görüş açıklaması beklenmez’ diyorlar.”

PAZARLIK KONUSU

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adaylığı konusunda her gün yeni bir adım atıyor. Her gün yeni bir mevzi kazanıyor. İYİ Parti’yle görüşüyorum. Onlar da Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kararlı olduğunun farkındalar. “CHP’nin adayının Kılıçdaroğlu olacağı artık kesin” diyorlar. Ama şu ana kadar Akşener’den Kılıçdaroğlu’na yönelik bir destek gelmiş değil. Bu durumu sorduğumda ise, “Kılıçdaroğlu ile Akşener arasında cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık konusunda bir pazarlık yaşanıyor. Bu pazarlık bitmeden Akşener’in olumlu ya da olumsuz yönde görüş açıklaması beklenmez” diyorlar.

Akşener ve Kılıçdaroğlu pazarlık masasında: ‘Henüz destek gelmiş değil…’ ile ilgili etiketler Abdulkadir Selvi Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimleri
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.