AKŞENER, SEYİTHAN İZSİZ’İ KORUMAK İÇİN ÇEVİK KUVVET ÇAĞIRDI

Dün akşam, İyi Parti’nin milletvekili adayları ve İstanbul’daki yöneticileri bir iftara davetliydi.
Davetin sahibi İyi Parti 3. Bölge Milletvekili adayı Seyithan İzsiz’di. İftarın baş davetlisi de Genel Başkanları Meral Akşener oldu.

Perşembe günü iftarı haber almıştım. Ama Yüksel Korkmaz’la ilgili dosyadan dolayı bugüne kaldı yazı. Hem iftar da gerçekleşir ve yeni bilgilere ulaşırım diye düşündüm.
Evet aktardığımız gibi iftar dün akşam gerçekleşti. Ancak duyduklarım, en az hepiniz kadar İyi Parti seçmenini de üzecek, şok edecek türden.

Önce Perşembe günü kulağıma çalınanı aktarayım.

Seyithan İzsiz, malum olduğu üzere, Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun katili PKK’lı terörist Nurullah Semo’ya burs verdiğinin ortaya çıkmasıyla tepkilerin odağı haline gelmişti. İzsiz, yaptığı açıklamada, Semo’ya burs verdiğini kabullenmiş ancak özetle şu minvalde bir savunma yapmıştı: “Ben binlerce gence burs veriyorum. GBT kontrolü yapmıyorum. Nereden bilebilirdim.”

Ancak bu açıklama İyi Parti'nin o tepe katındakilerin rahatlığının haricinde belli kesimlerde rahatsızlık uyandırdı. Bu nedenle iftar organizasyonu İyi Parti seçmenine İzsiz’i kabul ettirme organizasyonu olarak düşünüldü. Duyduğuma göre burada ilginç olan şuydu: Meral Akşener, rahatsızlığı olanlar dahil olmak üzere bu iftara gitmeleri için insanları arayarak bizzat emir verdi. Yanlış yazmadım, rica etmedi, emir verdi. Yani İzsiz’i sonuna kadar sahiplendi.

Akşener, iftarda Seyithan İzsiz’i yanına alarak destek mesajını pekiştirdi.

AKŞENER, SEYİTHAN İZSİZ’İ KORUMAK İÇİN ÇEVİK KUVVET ÇAĞIRDI
Meral Akşener ve solunda yer alan Seyithan İzsiz

 Bir parantez açayım: Akşener’in, İzsiz’i neden bu kadar sahiplendiğini anlamak için biraz araştırma yapayım dedim. İşte o zaman çok ilginç ve duygusal(!) ilişkiler ağı iddiaları karşıma çıktı.

Parantezi kapatıp, yeniden iftara dönelim.

İftar dün akşam Beylikdüzü’nde Tüyap Fuar Merkezi yanındaki Kaya İstanbul Fair&Convertion Otel’de yapıldı. Baş davetli Akşener iftara katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da iftara davetliydi. Hatta iftar davetiyesinde adı vardı ve geleceği konuşulmuştu. Ancak son dakikada İmamoğlu iftara katılmadı.

AKŞENER, SEYİTHAN İZSİZ’İ KORUMAK İÇİN ÇEVİK KUVVET ÇAĞIRDI - Resim : 2
İftar davetiyesi

 Akşener iftarda bir konuşma yaptı ve İzsiz’i “Seyithan kardeşim” diyerek ciddi bir şekilde sahiplendi.

Bu arada önemli not: Meral Akşener, olası protestolara karşı yaklaşık 3 saat öncesinde otele giriş yaptı. Çünkü korku vardı. Çünkü Ülkücüler, Milliyetçiler Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun katiline burs verildiğini duyunca çok büyük tepki verdiler. Olası bir protestonun önüne geçmek için de şöyle bir çare buldular: Otelin önüne Çevik Kuvvet çağırmak. Ve bunu yaptılar. Duyduğuma göre İyi Parti’den gelen talep üzerine güvenlik amacıyla otelin önünde Çevik Kuvvet konuşlandırıldı.

Takdiri okuyucumuza, parantez açarak aktardığımız konunun detaylarını yarınki yazıma bırakıyorum.

 

Diğer Yazıları