Akşener Millet İttifakı liderlerinden İmamoğlu'na destek istedi

Son dönemde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki abartılı övgüleri ile gündeme gelen Meral Akşener'in CHP'li başkan için seferberlik başlattığı ortaya çıktı. İYİ Parti lideri Akşener, Millet İttifakı liderlerini tek tek arayarak İmamoğlu'na destek istedi... Aranan liderler arasında bir tek Kılıçdaroğlu yok!

Bir süre önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmet'e benzetmesiyle tartışma yaratan Meral Akşener son olarak ablasının yaptığı benzetmeyle gündeme geldi.

Akşener, dindar bir kişi olduğunu vurguladığı ablasının, İmamoğlu'nun yüzünde, bir dua olan 'Rabbi Yessir'i gördüğünü aktararak tepkileri üzerine topladı.

MİLLET İTTİFAKI'NA İMAMOĞLU RİCASI

Ancak Sabah yazarı Mahmut Övür, bugünkü köşe yazısında, Akşener'in İmamoğlu sevgisinin bu methiyelerin de ötesine geçtiğini anlattı.

İYİ Parti liderinin, İmamoğlu konusundaki tavrının "büyük bir siyasi projenin" parçası olduğunu belirten Övür şu çarpıcı iddiayı gündeme getirdi;

"Siyasi kulislerde Akşener'in ekranlara çıkıp övgüler düzmekle kalmadığı, aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dışında kalan "Millet İttifakı"ndaki bütün küçük partilerin genel başkanlarını tek tek arayarak İmamoğlu'na destek vermelerini istediği konuşuluyor. Bu da sadece iktidara yönelik değil, CHP'yi de içine alan muhalefeti yeniden dizayn eden bir hamle.

Daha önce de yazdım, Akşener'i İmamoğlu'nun müridi yapan güç, HDP'yi de İmamoğlu'na tabi kıldı. Siz, CHP'nin tezkere gibi ulusal konularda HDP'nin yanına konumlanmasına bakmayın, içeride "Kılıçdaroğlu Alevi'dir, kazanamaz" diyenlerin çoğalmasıyla CHP adım adım 3'üncü parti olacak ve İmamoğlu, Akşener gibi müritleriyle sahne alacak.

Bu durumda, kasetle gelen ve hâlâ o kaynaktan beslenen Kılıçdaroğlu aday olabilir mi?"

Akşener Millet İttifakı liderlerinden İmamoğlu'na destek istedi ile ilgili etiketler İmamoğlu akşener Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.