AKOM'dan İstanbul için şiddetli yağış uyarısı! O bölgelere dikkat

AKOM'dan yapılan açıklamada İstanbul'da yaşayan vatandaşlar için kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

AKOM, dün gece başlayan, İstanbul ve ülkemizin kuzey bölgelerini etkisi altına alan serin ve gök gürültülü yağışlı havanın devam edeceğini belirtti. Uyarıda bulunan AKOM, bugün öğle saatlerinde özellikle Boğaz çevresi ile Anadolu yakasında etkili olması beklenen yağışa karşı vatandaşlara, tedbirli olmaları konusunda çağrı yaptı.

AKOM verilerine göre yapılan açıklamada, "Dün gece 23.00 civarında başlaması beklenen yağışların, 8 Temmuz Cumartesi öğle saatlerine kadar Avrupa yakası boğaz çevresi ile Anadolu yakasında etkili olması, ağırlıklı olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde yağması bekleniyor" denildi.

O BÖLGELERE DİKKAT

Özellikle Anadolu yakasının doğu ilçelerinde; Çekmeköy, Kartal, Sultanbeyli, Pendik, Tuzla ve Şile'de bu akşam saatlerine kadar devam edecek yağışların, daha sonra gücünü kaybedeceği tahmin edildiği, mevsim nedeniyle sıcak ve nemli hava ile kuzeyin serin havasının İstanbul üzerinde karşılaşmasının, kararsız hava koşulları oluşturabileceği de belirtildi.

Öte yandan İBB Ekiplerinin yağış öncesinde çöp, baca ve mazgal temizliğini tamamladıkları ifade edilirken olumsuz hava koşullarına karşı ilgili tüm birimlerin yeterli sayıda personel ve ekipman ile nöbet sistemine geçtiği belirtildi.

AKOM'dan İstanbul için şiddetli yağış uyarısı! O bölgelere dikkat ile ilgili etiketler AKOM İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.