Meteorolojinin ardından AKOM'dan da İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı geldi! Saat verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün sarı kodla kuvvetli yağış uyarısında bulunduğu İstanbul için bir uyarı da AKOM'dan geldi. AKOM, İstanbulluları saat vererek uyardı. İşte haberin detayları...

İstanbul'da birkaç gündür devam eden ve su taşkınlarına neden olan şidetli yağışlar bugün de etkisini gösterecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbulluları sarı kodla kuvvetli yağışlara karşı uyardı.

AKOM'DAN İSTANBUL İÇİN KRİTİK UYARI: SAATTE...

İstanbul için bir uyarı da AKOM'dan geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan açıklamaya göre, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda saat 18.00'den itibaren saatte 100 kilogram ve üzeri yağış bekleniyor. 

İBB AKOM'dan yapılan açıklamada, kentte perşembe gününden itibaren etkili olan yağışın bugün de devam edeceği, sabah saatlerinden itibaren Avrupa Yakası ve Boğaz çevresinde kısa aralıklarla sağanağın etkili olacağı belirtildi.

Sağanağın akşam saatlerinde Anadolu Yakası ve Boğaz çevresinde etkisini artıracağı aktarılan açıklamada, "Özellikle Anadolu Yakası'nın saat 18.00'den itibaren 'aşırı değer' olarak kabul edilen saatte 100 kilogram ve üzeri yağış alması bekleniyor." bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, aşırı yağışa bağlı olarak sel, dere taşkını, su baskını, heyelan, istinat duvarı çökmesi, göllenme, mahsur kalma, ulaşımda aksamalar gibi bazı olumsuzluklara karşı önlemler alındığı belirtilerek mecbur kalınmadıkça trafiğe çıkılmaması, olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısında bulunuldu. ​​​​​​​

Meteorolojinin ardından AKOM'dan da İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı geldi! Saat verildi ile ilgili etiketler hava durumu İstanbul AKOM
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.