AKOM'dan açıklama geldi: İstanbul'da beklenen kar 1987 yılındaki gibi mi olacak?

İstanbul'da beklenen büyük kar yağışı için önlemler alındı. İstanbul Valiliği, perşembe ve cuma günleri okulların tatil olduğunu açıklayarak sağlık ve ulaşım hizmetleri dışındaki personelin idari izinli olduğunu duyurdu. İstanbul'da beklenen kar yağışının 1987 yılındaki gibi yoğun olacağı yönündeki beklentiye AKOM'dan yanıt geldi. AKOM Meteoroloji Mühendisi Osman Çaylak 1987 kadar olmasa da ikinci sıraya yerleşir" dedi.

İstanbul'da kar yağışı için geri sayım başladı. Hava durumuyla ilgili günlerdir yapılan kar yağışı uyarılarının ardından İstanbul Valiliği, 10 Mart Perşembe ve 11 Mart Cuma günü okulların tatil edilmesine karar verdi.

AKOM'dan açıklama geldi: İstanbul'da beklenen kar 1987 yılındaki gibi mi olacak?

Valilik ayrıca kamuda güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışındaki memur, işçi ve diğer personellerin de yarın idari izinli sayılacağını duyurdu. AKOM koordinasyonunda ise İstanbul'un 4023 kilometrelik yol ağında çalışmalar bu sabahtan itibaren başladı. Kar küreme araçları ve tuzlar yol kenarlarına yerleştirildi. AKOM'dan alınan verilere göre, 2000 araç 9500 personel kar yağışı uyarılarının kapsadığı günler boyunca görev yapacak. 465 müdahale noktasında hazır bekletilen araçların yanı sıra 220 bin ton tuz ve 1290 ton solüsyon hazırda bekletiliyor.

AKOM'dan açıklama geldi: İstanbul'da beklenen kar 1987 yılındaki gibi mi olacak? - Resim : 2

İSTANBUL'DA BEKLENEN KAR YAĞIŞI 1987 YILINDAKİ GİBİ Mİ OLACAK?

AKOM Meteoroloji Mühendisi Osman Çaylak "İstanbul'un uzun yıllar ortalamasına baktığımızda Mart'ta çok sık kar almaz. 1987 yılı özel bir yıldı. Şu anki beklenen durum mart ayı ortalamalarının üzerinde 87 kadar olmasa da ikinci sıraya yerleşir gibi gözüküyor. Çarşamba gece saatlerinden itibaren Sibirya soğukları hâkim olacak. Cumartesi pazar da yağış devam edecek gibi duruyor" dedi.

AKOM'dan açıklama geldi: İstanbul'da beklenen kar 1987 yılındaki gibi mi olacak? - Resim : 3

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE ZAMAN ETKİLİ OLACAK?

Osman Çaylak "Bugün için riskli bir durum yok. Perşembe sabahın erken saatlerinden itibaren İstanbul'un Kuzey bölgelerinden itibaren, kar yağışı geçişleri başlayacak. Perşembe sabah 05.00'ten sonra etkili olmasını bekliyoruz. Perşembe günü tam gün kar yağışı olacak.

Çarşamba için zaten karla karışık yağmur yağacak diye uyarılar yapılmıştı. Çarşamba günkü yağışlar çok etkili olmayacak" diye konuştu.

AKOM'dan açıklama geldi: İstanbul'da beklenen kar 1987 yılındaki gibi mi olacak? ile ilgili etiketler İstanbul AKOM kar yağışı 1987 kışı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.