Akit Tv'de İsmet İnönü ve eşine yönelik ağır sözler: "Siz ancak karılarınızı..."

Geçtiğimiz haftalarda TVNET'te yayınlanan Derin Tarih programında Atatürk'e yönelik sarf edilen sözler, kamuoyunun tepkisini çekmiş ve yargıya taşınmıştı. Bu kapsamda Atatürk'e hakaret suçu sabit görülen Süleyman Yeşilyurt tutuklanmıştı. Şimdi de Akit TV'de yayınlanan "Gün Başlıyor" programında İsmet İnönü ve eşiyle ilgili söylenen sözler RTÜK'ün gündemine oturdu.

Akit TV’de yayınlanan “Gün Başlıyor” programının sunucusu Ahmet Keser, İsmet İnönü ve eşi Mevhibe İnönü hakkında “Bak bu Venizelos, tanıştırayım, denize döktüğünüz. Yanındaki de sizin lideriniz, bak burada sırıtıyor. İnönü bak, görüyor musunuz? Bak tipe bak, yanındaki de karısı. Siz ancak karılarınızı kollarına verirsiniz” ifadesini kullandı.

venizelos

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAPTIRIM TALEBİNDE BULUNDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok’un şikâyet etmesi üzerine program RTÜK’ün haftalık toplantısında ele alındı. RTÜK'ün dört üyesi; Süleyman Demirkan, İsmet Demirdöğen, Esat Çıplak ve Ersin Öngel Akit TV'de yayınlanan programda İsmet İnönü ve eşine hakaret edildiği yönünde kanaat oluştuğu ve kanala yaptırım uygulanması gerektiğini savundu. Taha Yücel, Hamit Ersoy ve Nurullah Öztürk de toplantıda yer alanlar arasındaydı. Diğer 3 üye ise toplantıya katılmadı. Toplantıda bulunan bazı üyelerin salonu terk etmesi üzerine en az 5 kişinin aynı yönde oy kullanması gereken yeter karar sayısına ulaşılamadı. Karar bir sonraki toplantıya kaldı.

İNÖNÜ AİLESİ CEVAP HAKKINI KULLANSIN

RTÜK uzmanları tarafından hazırlanan raporda, ihlal olmadığı, ailenin cevap ve düzeltme hakkını kullanması gerektiği yönünde talepte bulunuldu.

Akit Tv'de İsmet İnönü ve eşine yönelik ağır sözler: "Siz ancak karılarınızı..." ile ilgili etiketler İsmet İnönü Akit TV mevhibe inönü venizelos
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.