Akıncı Üssü'nde "kamera" detayı... 12 gün önce oraya girdiler!

Abdulkadir Selvi: Adil Öksüz ve Kemal Batmaz gibi FETÖ’nün sivil imamlarının 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’nde bulundukları bölümdeki kameralar 12 gün önceden iptal edilmiş. Bu demek oluyor ki Akıncı Üssü’ndeki hazırlıklar 12 gün önceden başlamış!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 15 Temmuz darbe gecesi Genelkurmay karargahında ve Akıncı Üssü'nde yaşananlara ışık tutmaya devam ediyor.

Selvi, geçtiğimiz günlerde Hava Kuvvetleri eski komutanı Abidin Ünal ile görüşmüş ve komutanın dikkat çeken mesajlarını okurları ile paylaşmıştı.

Hürriyet yazarı bugün köşesinde, Abidin Ünal'ın, "Genelkurmay açıklamasına Akın Öztürk ismini ben koymadım. Sonradan kim ekledi acaba?” sorusunu yeniden gündeme getirdi.

Selvi, Abidin Ünal'ın Akıncı Üssü'ndeki güvenli kameraları hakkındaki sözlerinin de peşine düşerek yeni bilgilere ulaştı.

ferkghbergh

İşte Abdulkadir Selvi'nin "Akıncı Üssü'nün bilinmeyenleri" başlıklı yazısının ilgili bölümü;

Burada “Paşalar Savaşı”na kapı aralamak yerine 15 Temmuz’un bilinmeyen yönlerini ortaya koymaya özen gösterdim.

Ama önce Abidin Paşa’nın, Genelkurmay açıklamasına Akın Öztürk’ün isminin kim tarafından konulduğu sorusuna değinmek istiyorum. Abidin Ünal, “Açıklamaya Akın Öztürk ismini koymadım. Sonradan kim ekledi acaba?” diye sormuştu.

Akın Öztürk isminin yer aldığı Genelkurmay açıklaması darbeden 6 gün sonra 21 Temmuz tarihinde yapıldı. Akın Öztürk’ün ismi hükümette büyük rahatsızlığa yol açmıştı. Hassas bir nokta olduğu için çeşitli kaynaklardan teyit ederek netleştirmeye çalıştım. Metnin ana çatısı Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal tarafından hazırlanıyor. Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, ikinci bir açıklamaya gerek olmadığı görüşünü ifade ediyor. Genelkurmay Başkanı Akar bir gel-git yaşıyor. Ancak açıklama Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının görüş birliği üzerine yapılıyor.

15 Temmuz gecesine damga vuran olaylardan biri başta Abidin Ünal olmak üzere Hava Kuvvetleri’nin en önemli komutanlarının o gece Mehmet Şanver Paşa’nın kızının düğününde olmasıydı.

ADİL ÖKSÜZ’ÜN BULUNDUĞU YERDEKİ KAMERA

Abidin Paşa, Akıncı Üssü’nde tutulduğu yerde kamera olduğunu, tuvalet ihtiyacını gidermek için gidiş-gelişlerinin kamera tarafından kaydedildiğini belirterek, Genelkurmay Başkanı Akar’ın tutulduğu bölüm ile darbecilerin olduğu yerde neden kamera olmadığını sormuştu. Araştırdım.

Abidin Paşa’nın tuvalet ihtiyacını giderdiği koridorun bittiği yerde,141. Filo pilotlarının giriş yaptığı bölümde de kamera varmış. Ancak ya iptal edildi ya da görüntülerine henüz ulaşılamadı.

Ayrıca Genelkurmay Başkanı’nın tutulduğu Akıncı Üs Komutanı’nın odası ile onun karşısında yer alan Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin olduğu bölümde kamera sistemi mevcutmuş. Ancak ya darbeden önce iptal edildi ya da henüz görüntülerine ulaşılamadı.

Ama bir şeyi tespit ettim. Adil Öksüz ve Kemal Batmaz gibi FETÖ’nün sivil imamlarının 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’nde bulundukları bölümdeki kameralar 12 gün önceden iptal edilmiş. Bu demek oluyor ki Akıncı Üssü’ndeki hazırlıklar 12 gün önceden başlamış.

EMRİ KİM VERDİ

Daha önce Abidin Ünal’ın derdest edilmeden önce Hava Kuvvetleri’ne yayınladığı talimatı paylaştığını yazmıştım. Abidin Paşa, “İlk iş olarak Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi’ni kör ettim” demişti.

Şanver Paşa ise, Eskişehir Birleşik Hava Harekât Merkezi’nden gece 00.11’de yayınlanan talimatı düğünde bulunan generallerle birlikte planladıklarını belirterek, “Emri ben yazdım. 23.51’de gönderdik. Eskişehir BHHM’den gece 00.11’de benim emrim üzerine yayınlandı. Emir güçlü olsun diye Hava Kuvvetleri Komutanımızın ismini yazdırdım” diyor.

Akıncı Üssü'nde "kamera" detayı... 12 gün önce oraya girdiler! ile ilgili etiketler Genelkurmay Akıncı Üssü abidin ünal
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.