Akıncı Üs Komutanından Kemal Batmaz'a asker selamı! / VİDEO

Adil Öksüz ile birlikte 15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü'nde yöneten kişinin Kemal Batmaz olduğu bildirildi. Kemal Batmaz Kaynak Kağıt AŞ'nin eski genel müdürü ve tutuklu bulunuyor. Batmaz'ın 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü'nde olduğuna ve darbe girişimi sırasında üs komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim'in kendisini asker selamıyla selamladığına dair görüntüler ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sürdürdüğü soruşturma kapsamında Öksüz’e ilişkin yeni bilgiler ve görüntüler ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak ve soruşturma savcısı Ramazan Dinç’in yaptığı araştırma kapsamında, Öksüz’ün darbe talimatı için ABD’ye gittiği 11 Temmuz tarihinde yanında Kemal Batmaz’ın bulunduğu ikilinin, 13 Temmuz tarihinde birlikte yurda döndükleri anlaşıldı.

Öksüz ve Batmaz’ın 13 Temmuz tarihinde Atatürk Havalimanı’nda bulunduklarına ilişkin görüntülere ulaşıldı.

BATMAZ’A ASKER SELAMI

Soruşturma dosyasında Batmaz’ın 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin harekat merkezlerinden biri olan Akıncı Üssü’nde bulunduğuna ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Söz konusu görüntülerde rütbeli bir askerin, Batmaz’a asker selamı verdiği anlaşıldı. Selam veren askerin üssün komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim olduğu ortaya çıktı. Batmaz’ın da sorgusunda Adil Öksüz gibi Kazan’a arsa bakmaya gittiğini açıkladığı bildirildi.

Kemal Batmaz'ın Kaynak Holding bünyesinde bir dönem Genel Müdür olarak çalıştığı öğrenildi.

Akıncı Üs Komutanından Kemal Batmaz'a asker selamı! / VİDEO ile ilgili etiketler Kemal Batmaz FETÖ 15 Temmuz Akıncı Üssü