Akıllı telefonlar casusluk aracı oldu! Biri masada telefonunu bırakırsa dikkatli olun

Yanımızdan hiç ayırmadığımız akıllı telefonların casusluk için de kullanıldığı ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda telefonda yapılan bazı ayarlamalar ve bleutooth kulaklıkla telefonla bir ortamda yapılan konuşmaların gizlice dinlenebileceği belirtiliyor.

Sosyal medyada paylaşılan bir video akıllı telefon ve bluetooth kulaklıkların casusluk amaçlı kullanılabildiği ortaya çıktı Dalilamouhib isimli TikTok kullanıcısı çektiği videoda 100 bine yakın abonesine ilginç tavsiyeler verdi. Çok sayıda beğeni alan videoyu çeken kullanıcı, söz konusu yöntemi öğrendiğinde şoka uğradığını anladı.

Dalilamouhib isimli kullanıcı "AirPod'larınız aracılığıyla her şeyi, her şeyi duyabilirsiniz. "Telefonunuzu bir odaya bırakıyorsunuz, başka bir odaya gidiyorsunuz ve telefonunuzun bulunduğu odada insanların ne konuştuğunu yüksek ve net bir şekilde duyabiliyorsunuz ve bunu bilmiyorlar" ifadelerini kullandı.

Akıllı telefonlar casusluk aracı oldu! Biri masada telefonunu bırakırsa dikkatli olun

Ortaya çıkan dikkat çeken yöntem iPhone'ların işitme engelliler için koyduğu özelliğin istismar edilmesiyle yapılıyor. Telefon ayarlarından yapılan bazı düzenlemeler sonrası bir kişinin telefonunu masaya bırakması ve canlı dinlemeyi açması, ortamda konuşulanları dinlemesini sağlıyor. Söz konusu özellik gürültülü ortamlarda iyi duyamayanların ve işitme engellilerin okulda dersleri dinlemesi ve kaydetmesi için tasarlanmıştı. Ancak Dalilamouhib videoda 'sakın bunu denemeyin' uyarısını yapmaktan da geri kalmadı.

Akıllı telefonlar casusluk aracı oldu! Biri masada telefonunu bırakırsa dikkatli olun ile ilgili etiketler iPhone akılı telefon casusluk dinleme bluetooth kulaklık
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.