Akıl tutulması yaşayıp, dün doğan bebeklerine "Tutulma" adını verdiler!

ABD'de Güneş tutulmasından yalnızca birkaç saat önce doğan bir bebeğe Eclipse (Tutulma) adı verildi. Bebeğin annesi, aile fertlerinin bu ismi önce yadırgasa da daha sonra son derece uygun bulduğunu söyledi.

Hastanenin, Facebook sayfasından 2.7 kilo ağırlığında ve 48 santim boyunda olduğu duyurulan Eclipse Alizabeth Eubanks'a, 'günün anlam ve önemine' uygun olarak tam güneş tutulması temalı tişort giydirildi.

Doğumu 3 Eylül'den sonra yapması beklenen anne Eubanks, ABC televizyonuna konuşarak, planının büyük kızıyla Güneş tutulmasını izlemek olduğunu, ancak bunun yerine hastaneye getirildiğini söyledi. Eugens bunun kendisini şaşırtmadığını ekledi: "Sanki o gün doğması gerekiyordu, öyle hissediyordum, onu o gün doğuracağımı hissediyordum."

Ailenin diğer fertlerinin bebeğe verecekleri Eclipse ismi karşısında önce 'şok olduklarını' söyleyen Eubanks, daha sonra ise herkesin isimlendirmenin harika olduğunda fikir birliğine vardığını söyledi: "İsminin bu (Eclipse) olması gerekiyordu."

Bebeğin babası Michael Eubanks ise duyduğu heyecanı "Vay canına, çocuğum kırk yılda bir meydana gelen bir olayla aynı gün doğdu, bu inanılmaz" sözleriyle dile getirdi.

Güney Karolina eyaleti, ABD'nin, güneş tutulmasının tam olarak gözlenebildiği 14 eyaletinden biri.

Akıl tutulması yaşayıp, dün doğan bebeklerine "Tutulma" adını verdiler! ile ilgili etiketler güneş tutulması solar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.