Akil Dağı'nda şehit olan 16 Mehmetçik unutulmadı!

Bundan tam 2 yıl önce yılın en uzun gecesini yaşayan 21 Aralık 2016'da Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'ın hakim noktası Akil Dağı'nda DEAŞ'ın kalleş saldırısına karşı büyük bir mücadele vermişti Mehmetçik. Canlı bombalar, bombalı araçlarla yapılan saldırılarda 16 kahraman şehit olurken, 85*i de gazilik şerefine nail oldu. Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar o günü unutmadı ve kahramanları sosyal medyadan paylaştığı mesaj ile yadetti .

Türkiye 2016'nın 24 Ağustos'unda Fırat Kalkanı harekatı başlatmıştı. Harekatın en kritik ve en zorlu mücadeleleri ise El Bab'da verildi. 

DEAŞ'lı teröristler sivil halkı kendilerine canlı kalkan yapmış, cadde, sokak ve neredeyse her taşın altını bombalarla tuzaklamıştı. 

Göğüs göğüse çarpışmaktan çok canlı bombalar ve bombalı araçlarla saldırılar düzenliyordu. 

Türk özel birlikleri ve komandolar yılın en uzun gecesi olan 21 Aralık'ta El Bab'ın en kritik noktası ve bölgeye hakim olan Akil Dağı'na operasyon başlattı. 

Bu operasyonda hedef dağda bulunan ve örgüt tarafından üs gibi kullanılan Hikmet Hastanesi’nin olduğu bölgeyi ele geçirmekti. Bu amaçla sızma girişimi başlatıldı. Ne var ki bölgede yoğun kar yağışı nedeniyle gözgözü görmüyordu. 

Bunu fırsat bilen teröristler canlı bomba saldırıları başlattı. Ardından da bombalı araçlarla saldırılar sürdü. 

Çatışmalar gece boyu sürdü. Sonunda Akil Dağı Türk askeri tarafından ele geçirildi. Ama o gece Mehmetçik tam 16 şehit verdi. 85 vatan evladı da gazi oldu o uzun ve karanlık gecede. 

Kendisi de eski bir komando olan terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar Akil Dağı kahramanlarını sosyal medyadan paylaştığı "21.12.2016 Suriye’de en uzun, en acı, en kanlı, en onurlu günümüz. Akil dağı soğuk, ıslak, karlı, puslu, terli, çamurlu, kanlı ve karanlıktı. Kan, barut ve ölüm koktu her yer. Ve ölümüneydi her şey. El Bab’ta 16 ŞEHİT ve 85 GAZİ vardı bugün. Hepsinin ruhu şad olsun." mesajı ile andı...

 

SuperHaber

Akil Dağı'nda şehit olan 16 Mehmetçik unutulmadı! ile ilgili etiketler Suriye DEAŞ Akil Dağı Fırat Kalkanı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.