Akdeniz’de provokasyon! 'Gerilime oynayacaklar ama Yunanistan'da zerre kadar akıl yok!'

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtlıyor...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Rumların Akdeniz'deki provokasyonuna Türkiye'den sert yanıt, eylül ayı enflasyonunun detayları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fahiş fiyat artışına ilişkin market talimatı, Mahmut Övür'ün muhalefetin sürpriz cumhurbaşkanı adayı iddiası, Pandora Papers'tan Offshore belgeleri, Gelibolu imamının skandal paylaşımı masaya yatırıldı.

Akdeniz’de provokasyon! 'Gerilime oynayacaklar ama Yunanistan'da zerre kadar akıl yok!'

"YUNANİSTAN'DA ZERRE AKIL OLSAYDI FRANSA'NIN ONLARI KAFAYA ALDIĞINI, SAVAŞ UÇAKLARINI O YÜZDEN SATTIĞINI GÖRÜRDÜ"

Metehan Demir, "Türkiye'nin elindeki istihbaratların daha önce çok kuvvetli olduğu, Yunanistan ve Rum kesiminin kimi zaman birlikte kimi zaman ayrı harekat ederek, yanına Fransa'yı da alarak provokatif girişimler içine girebileceğini konuşmuştuk. Hulusi Akar Edirne'ye gittiğinde bazı açıklamalar yapmıştı. Bu yaşananlar o açıklamaların sinyaliydi. Bugünkü olay Doğu Akdeniz'de kıta sahanlığı, deniz yetki alanları meselelerinde Türkiye araştırma gemilerini Antalya'ya çekmiş ve tansiyonun düşmesi açısında sürece olumlu katkılar yapıyordu. Yunanistan Frans aile NATO'nun tüm savunma konseptlerini kökünden sarsan, müttefiklik kavramını sorgulatan bir anlaşma yaptılar. Türkiye saldırmaz da Yunanistan bu tip paranoyak anlaşmaları Türkiye'ye karşı yapar. Bunlar Fransa ile bölgede kendi içinde kanserli hücre yarattılar. Bu ileride istismara yol açacak. Yunanistan'da zerre akıl olsayı Fransa'nın bunları kafaya aldığını, savaş uçaklarını o yüzden aldığını görürdü. Türkiye'nin zayıf düştüğü ilk anda bünyeye girmeye çalışacak ilk virüs Yunanistan'dır. Bu hazırlıklar; Arap ülkeleri ile tatbikatlar, ABD bizim yeni dostumuz, bölgede savunma ihtiyaçlarını beraber karşılayacağız demeler, Girit'teki hava üssünü kullanmalar gibi ayrıntıları alt alta koyduğumuzda burayı tırmandırmaya çalışıyorlar. Türkiye ile Yunanistan arasında istişari görüşmeleri adı altında barış adına yapılması olumlu olan ama gerçekte vakit kaybından başka olmayan görüşmeler başlayacak. Türkiye iyi niyetini koruyor ama Yunanlılar sürekli taciz ediyor. Yunanistan'ın Ege'deki adalarının kıta sahanlığı devreye girerse Ayvalık'tan ayağınızı denize sokamazsınız. Bugünkü olay bu provokasyonun denemeleri. Bunlar ucuz, klasik Yunan numaraları. Kafaları zerre çalışaydı Fransızların sadece mal satmak, savunma sanayi silahı satmak için yanaştığını görürdü. İleride bu parayı da ödeyemeyecekleri için bedelini Yunanistan'dan nasıl alacak göreceğiz. Hakkımızı korumak için ulusal milli menfaatlerimizden daha önemlisi yok. Münhasır alanlardan kıta sahanlığına kadar hakkımızı korumalı ve teyakkuzda olmalıyız.

"ABD FİNALDE TÜRKİYE'NİN SAVUŞTURDUĞU TEHDİT KAT SAYISINA BAKARAK BİR ŞEKİLDE POZİSYON ALABİLİR"

İran Azerbaycan arasında enteresan şeyler oluyor. Kabul edilemez şeyler ve garip tatbikatlar dönüyor. Bölüm sonu canavarı olarak ABD ya da Rusya karşımıza çıkabilir. Rusya Doğu Akdeniz'de kendi menfaatine ne hizmet ediyorsa o yönde yer alacaktır. Yanımızda, karşımızda lafından kurtulalım. Milletin menfaatine geliyorsa onu yapıyor. ABD'nin finalde Türkiye'nin savuşturduğu tehdit kat sayısına bakarak bir şekilde pozisyon alabilir. Dünyada savaş konsepti değişiyor. Büyük aktörler savaşı ikinci güç üzerinden dolaylı yapılar üzerinden yapıyor. Yıpratıcı tartışmalar, gerginlikler ve psikolojik harekatlar en az savaş açmış kadar yıpratıyor. Türkiye ile Yunanistan arasındaki sıcak çatışma ihtimali, kısa sürede önüne geçilebilecek bir çatışma hali olur.

Akdeniz’de provokasyon! 'Gerilime oynayacaklar ama Yunanistan'da zerre kadar akıl yok!' - Resim : 2

"FİYAT MUKAYESESİ GETİRİLEBİLİR. AYNI PEYNİR FARKLI MARKETLERDE YÜKSEK FİYATLI İSE UYGUN MARKETİN FİYATINA SATILMALI"

Tarım Kredi Kooperatifleri şu an 450 civarında. 600 metrekareden büyük, Erdoğan'ın bahsettiği 1000 market projesinde gelinen sayı. Türkiye'de benzer market sayısı 35 bin küsur. Böylelikle 36 binin biraz üstüne çıkacağı söyleniyor. Umarım fiyatların ayarlanmasına ve ihtiyaç maddelerin karşılanmasına katkısı olur. Bu pahalılığın önüne geçilebilmesi için fiyatların nasıl arttığını anlamak gerekiyor. Fiyat mukayesesi getirilebilir. Örneğin, aynı peynir farklı marketlerde yüksek fiyatlı ise uygun fiyata satılmalı." ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Akdeniz’de provokasyon! 'Gerilime oynayacaklar ama Yunanistan'da zerre kadar akıl yok!' ile ilgili etiketler Metehan Demir Yunanistan Akdeniz metehan demir ile gündem

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.