Akdeniz kaynıyor: Deniz sıcaklıkları bir rekor daha kırdı!

Ürdün hükümeti, Akdeniz'in son günlerde 28 santigrat dereceye çıkarak rekor kırdığını ve bu durumun değişen iklim koşullarına bağlı olarak rahatsız edici bir eğilim olarak görüldüğünü belirtti. Ürdün'ün resmi haber ajansı Petra, çeşitli küresel kuruluşların verilerine dayanarak, Cuma günü su sıcaklıklarının tarihsel olarak "benzeri görülmemiş" seviyelerde olduğunu ifade etti.

Yapılan rapora göre, iklim değişikliği, Akdeniz'deki su yüzeyi sıcaklıklarının yükselmesine ve buharlaşmanın artmasına neden olacak şekilde etkili oldu. Ayrıca, Atlantik'ten gelen suyun eski dönemlere göre Akdeniz'e ulaşmadığı, nehir akışlarının azaldığı ve bu durumun deniz sularının daha sıcak ve tuzlu hale gelmesine yol açtığı vurgulandı.

Akdeniz'in hızla ısınmasıyla birlikte, bölgedeki deniz sıcaklıkları geçtiğimiz yıl görülmemiş seviyelere ulaştı. Son 20 yılda gezegenin ısınması, denizlerin daha yüksek sıcaklıklara ulaşmasına neden oldu. ,

Akdeniz kaynıyor: Deniz sıcaklıkları bir rekor daha kırdı!

Akdeniz'in hızlı ısınması, uydu kayıtlarının 40 yıl öncesine dayandığı göz önüne alındığında, deniz bilimcilerin bölgede son zamanlarda rekor seviyelerdeki sıcak dalgalarını izlediği ifade ediliyor.

Akdeniz'deki sıcaklık artışıyla benzer bir eğilim Güney Florida sahilinde de görüldü. Temmuz ayında meydana gelen küresel sıcak hava dalgası sırasında, sahil su sıcaklığı birkaç gün içinde 37 santigrat dereceyi aştı. Meteorologlar, kaydedilen tarih boyunca böylesine yüksek sıcaklıkların görülmediğini belirterek, bölgedeki sıcaklık artışının benzersiz olduğunu vurguladı.

Temmuz, kaydedilen en sıcak ay olarak tarihe geçti. ABD uzay ajansı NASA'nın Goddard Uzay Araştırmaları Enstitüsü, bu Temmuz ayının kaydedilen diğer Temmuz aylarına kıyasla 0,43 derece daha sıcak olduğunu açıkladı.

Gavin Schmidt adlı GISS direktörü, bu durumu "Bilim açısından net - bu durum normal değil." şeklinde açıkladı. Schmidt, dünyadaki endişe verici ısınmanın temelde insan kaynaklı sera gazı emisyonlarından kaynaklandığını belirterek, artan ortalama sıcaklığın evlerde ve dünya genelinde tehlikeli aşırı sıcaklıkları beslediğini ifade etti.

Akdeniz kaynıyor: Deniz sıcaklıkları bir rekor daha kırdı! ile ilgili etiketler Akdeniz
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.