Akbank'tan sistem arızası sonrası yeni karar: Çalışanlar sert tepki gösterdi

Akbank'ta 6 Temmuz'da başlayan ve 3 gün süren sistem çökmesi sonrası yeni bir gelişme yaşandı. Alınan son karara göre bankanın bu yılın ilk 6 ayında hedeflerin tutmaması nedeniyle çalışamlara prim ödemesi yapılmayacak. Çalışanlar ise sistemin çökmesinin faturasının kendilerine kesildiğini belirterek karara tepki gösterdi.

6 Temmuz tarihinde ana bilgisayar sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 3 gün kapalı kalan Akbank, bu yıl çalışanlarına prim vermeyecek.

Her yıl Ekim ayının ilk haftası çalışanların hesabına yatan primlerin bu yıl yatmayacağı açıklandı. Yaklaşık 12 bin Akbank personeline prim ödenmeme gerekçesi olarak, bankanın hedeflerinin bu yılın ilk 6 ayında tutmadığı bildirildi. Primlerin ödenmeyeceğinin açıklanmasından hemen sonra Akbank çalışanları sosyal medya üzerinden karara tepki gösterdiler. Personel olarak verilen hedefleri tutturup, prim almayı hak etmelerine rağmen ödenmemesini “Sistem çökmesinin faturası biz çalışanlara çıkartıldı. Biz görevimizi yaptık ve verilen hedefleri tutturduk”diye tepki gösterdiler.

KRİZ BAHANESİYLE PERSONEL ÇIKARTMIŞTI

Hedefler tutmadıği gerekçesiyle çalışanlarına prim ödemeyen Akbank 2020 ilk yarısında 2,9 milyar lira net kar yaparken, 2021 ilk yarısında % 42,7’lik artış ile 4,1 milyar lira net kar elde etti. Banka ilk çeyrekte 2 milyar lira net kar yapmıştı.

Akbank, 2008 yılında kriz gerekçesiyle bir defada 1400 çalışanını işten atmış ve büyük tepkilere neden olmuştu.

Akbank'tan sistem arızası sonrası yeni karar: Çalışanlar sert tepki gösterdi ile ilgili etiketler Akbank çalışan prim arıza sistem
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.