Akbank’ta genel müdür değişti! Prof. Özgür Demirtaş kovuldu

Bir ara Türkiye’nin cumhurbaşkanı adayı olarak bile adı geçen Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Akbank Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti. Akbank’ta bugün genel müdür değişimi yaşandı. Kulislere göre, yeni Genel Müdür Kaan Gür, yorumları politize olan Özgür Demirtaş ile çalışmak istemediğini belirtti. Demirtaş da istifasını verdi. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Finans uzmanı ve Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Akbank'taki yönetim değişikliğinin ardından bağımsız yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. Demirtaş'ın istifasının kabul edildiği KAP tarafından bildirildi.

Akbank’ta genel müdür değişti! Prof. Özgür Demirtaş kovuldu

Akbank’ın KAP’a yaptığı açıklamaya göre, Sabancı Holding bünyesindeki Akbank’ta genel müdür ile birlikte yönetim kurulunda değişiklikler oldu.

Buna göre Sabri Hakan Binbaşgil yönetim kurulu başkan yardımcısı, Eyüp Engin yönetim kurulu üyesi ve Cenk Kaan Gür genel müdür olarak atandı.

Açıklamada, yönetim kurulu üyesi olan Özgür Demirtaş’ın istifasının kabul edildiği belirtildi.
Demirtaş, 2018’den beri bankanın yönetim kurulu üyesiydi.

Akbank’ta genel müdür değişti! Prof. Özgür Demirtaş kovuldu ile ilgili etiketler ekonomi Akbank Özgür Demirtaş
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.