Akaryakıt kaçakçılığında 'yok artık' dedirten yöntem: Cep telefonlu düzenek kurdular

Ticaret Bakanlığının koordinasyonunda kurulan özel ekibin yaptığı operasyonlarda ortaya çıkanlar akıllara durgunluk verdi. Konya, Aksaray ve Amasya'da düzenlenen operasyonlarda tanklardaki yakıt seviyesini gösteren otomasyon sistemine cep telefonlu sistemle müdahale edildiği ortaya çıktı.

Ticaret Bakanlığı'nın koordinasyonunda oluşturulan Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibi Konya, Aksaray ve Amasya'da operasyon düzenledi. 4 akaryakıt istasyonuna yönelik eş zamanlı yapılan operasyonlarda, akla hayale sığmayacak düzeneklerle kaçakçılık yapıldığı belirlendi

Konya-Karatay'daki operasyonda yazar kasa versiyon değişikliğini sağlayan el terminali ile sahte fiş düzenlemede kullanılan bilgisayarlara, yazar kasa ve çok sayıda kaçak akaryakıta el konuldu. İstasyonda ruhsatsız tabanca, av tüfeği ve pompalı tüfek gibi pek çok silah da ele geçirildi.

Aksaray'da ekipler, bir istasyonun çatı katında 6 bin 160 paket kaçak sigaranın saklandığını fark etti. Diğer akaryakıt istasyonuna yönelik operasyonda ise otomasyon ve yazar kasalara müdahale edilerek kayıt dışı akaryakıt satışı yapıldığı belirlendi.

CEP TELEFONU İLE DÜZENEK KURMUŞLAR

Aramalarda istasyonda gizlenmiş satış sistemine paralel çalışan pompa beyni ve ara birim ünitesi bulundu; kayıt dışı satış için kullanılan bilgisayar ve yazar kasaya el konuldu. Amasya-Merzifon'daki bir akaryakıt istasyonunda tanklarındaki yakıt seviyesi hakkında otomasyon sistemine yanlış veri gönderildiği, cep telefonu ile sisteme müdahale edildiği ve satış verilerinin silindiği tespit edildi.

 

Akaryakıt kaçakçılığında 'yok artık' dedirten yöntem: Cep telefonlu düzenek kurdular ile ilgili etiketler akaryakıt kaçakçılığı cep telefonu düzenek
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.