AK Partili Şamil Tayyar, Kaftancıoğlu kararında ‘ince işçilik’ yapıldığını iddia etti

AK Partili Şamil Tayyar, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Yargıtay tarafından verilen kararda ince işçilik yapıldığını iddia etti. Tayyar, "‘Bizden’ dediğin kadroların ‘kimden’ olduğunu başın dara düşünce anlarsın. Özetle; Kaftancıoğlu kararındaki ince işçilik, ne çok şey anlatıyor" dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 5 ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onadı. Yargıtay, Kaftancıoğlu’na iki suçtan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasını ise bozdu.

AK Parti MKYK Üyesi ve eski milletvekili Şamil Tayyar, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kararında ince işçilik yapıldığını iddia etti.

Şamil Tayyar, sosyal medya hesabıdan yaptığı paylaşımda; ordu, yargı ve bürokrasinin seçim öncesi havayı koklayarak ona göre karar verdiğini belirterek, “Seçim süreçleri böyledir. Ordu ve yargı dahil bürokraside çoğunluk izler, havayı koklar, ona göre pozisyon alır. ‘Bizden’ dediğin kadroların ‘kimden’ olduğunu başın dara düşünce anlarsın. Özetle; Kaftancıoğlu kararındaki ince işçilik, ne çok şey anlatıyor” ifadesini kullandı.

 

AK Partili Tayyar’ın bu açıklamasının Kaftancıoğlu’na diğer iki davadan ceza verilmemesinden AK Parti’nin rahatsızlık duyduğu şeklinde yorumlandı. Bir kararda indirime gidip, 4 yıl 11 ay yaparak Kaftancıoğlu'nun bir ay ile içeri girmesinin engellendiği, cezaların direkt onaylanması halinde 5 yılı geçeceği için denetimli serbestlik kararının işlemeyeceği de yorumlar arasında yer aldı.

 

AK Partili Şamil Tayyar, Kaftancıoğlu kararında ‘ince işçilik’ yapıldığını iddia etti ile ilgili etiketler Canan Kaftancıoğlu Şamil Tayyar Yargıtay ince ayar iddia
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.