AK Parti'li Rümeysa Kadak'tan "yaşa takılanlara" yanıt!

AK Parti Milletvekili Rümeysa Kadak, 2 sene sonra emekliliğe hak kazanacağı yönündeki iddialar hakkında açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili açıklama yaptı ve erken emekliliğe kapıları kapattı.

Erdoğan, "Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri üzerine, kendilerine, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" adını veren bir grup, dezenformasyon kampanyası başlatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin genç milletvekili Rümeysa Kadak'ı hedef aldı.

24 Haziran seçimlerinin ardından 22 yaşında Meclis’e girme hakkı kazanan AK Parti’li Rümeysa Kadak'ın "24 Haziran 2020 tarihinde sadece 24 yaşında emekli olacağı" yönünde yanlış bir bilgi, sosyal medya ve bazı internet siteleri tarafından kamuoyuna servis edildi.

AK Parti'li Rümeysa Kadak'tan "yaşa takılanlara" yanıt!

AÇIKLAMA YAPTI

Ancak yalancıların mumu yatsıya kadar yanmadı! AK Parti'li Rümeysa Kadak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile söz konusu iddiaları yalanladı ve 24 yaşında emekli olmayacağını, kendisinin de 2020 tarihinden itibaren emekliliğe hak kazanacağını ancak "yaşa takılacağını" duyurdu.

AK Parti'nin genç milletvekili bu yönde Milletvekili Hizmetleri Başkanı'ndan aldığı bilgi notunu da takipçileri ile paylaştı.

 AK Parti'li Rümeysa Kadak'tan "yaşa takılanlara" yanıt! - Resim : 2

Rümeysa Kadak, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

"Adım: Rumeysa Kadak, yaşım: 22, 65 yaşında emekli olacağım. Arkadaşlar Kazakistan’da programdaydık. BİNLERCE mesaj atmışsınız! :) Fakat size kötü bir haberim var: iki yıl sonra emekli olamıyorum. Biliyorum, 24 yaşında emekli olmamı dileyenleriniz vardı. Fakat 65’i beklemem gerek.

65’e de çok var değil mi? Bence de. Ama SGK istatistiklerimizi inceleyip birkaç matematiksel hesap yapınca hak verdim aslında.

Sosyal Güvenlik Sistemi aslında her birimizin ortak kullandığı bir kumbara gibi. Bu kumbaranın sürdürülebilir bir şekilde işlemesi, her birimizin en iyi sağlık hizmetini alması ve insan onuruna yakışır şartlarda yaşamamızı sağlaması açısından çok önemli.

Matematiksel hesaplamalara bakılırsa, aktif çalışan nüfus / emekli nüfus oranı en az 3 olursa, bu sistem aksamadan işler ve hem kendimizi, hem cocuklarımızın geleceğini güvence altına almış oluruz.

Her zaman iktidarda AK Parti gibi başarılı hükümetler olmuyor. Mesela Kemal Bey iyi bilir, eskiden devlet hastaneleri berbattı ve devlet emekli maaşlarını bile ödemeyemeyecek durumlara düşmüştü.

Bu nedenle, hangi siyasi görüşten hangi kökenden olursak olalım, güçlü ve sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi hepimizin hakkı!" / SuperHaber

AK Parti'li Rümeysa Kadak'tan "yaşa takılanlara" yanıt! ile ilgili etiketler Rümeysa Kadak emekli yaşa takılanlar
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.