AK Parti'li Hamza Dağ: Adayı ilanla arasınlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenler partiye özgeçmiş bırakıyor” açıklaması tartışılmaya devam ediyor. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Oldu olacak CHP gazetelere iş ilanı vererek, istediği kriterleri alt alta sıralayıp Cumhurbaşkanı adayı arasın" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP’ye yüklenen Dağ, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “siyasi cinayetler” iddiasının gerisini getiremediğini, sonrasında da bürokratları tehdit ettiğini hatırlattı. Kavala bildirisine imza atan 10 büyükelçi sürecine de değinen Dağ, “Muhalefet o süreçte de iyi bir sınav veremedi. Ne yazık ki olaya büyükelçiler nazarından, o ülkeler gözünden baktı” dedi.

"BU ‘HAYIR’ OYUYLA ASKIDA CHP KAMPANYASI BAŞLAMIŞTIR"

Irak ve Suriye tezkeresinde yaşanan süreci değerlendiren Hamza Dağ, CHP-HDP birlikteliğine değinerek, “Bu CHP-HDP ittifakı değil, CHP’nin HDP’ye iltihakıdır. CHP, HDP’ye vagon olmuştur. Bu ‘Hayır’ oyuyla askıda CHP kampanyası başlamıştır. Kim nereye çekerse CHP oraya gitmeye hazırdır. CHP, HDP’yi sistem içine çekmiyor. HDP, CHP’yi marjinalliğe, Türkiye düşmanlarının çizgisine, terör yandaşlığına çekiyor” şeklinde konuştu.

"TEZKEREDEKİ TUTUMUYLA ŞİMDİ DE PKK’YI SEVİNDİRMİŞTİR"

Bunun CHP tarihine kara bir leke olarak geçeceğini vurgulayan Dağ, “CHP kuruluş ilkelerine, özüne, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurucu kadrosuna karşı yabancılaşma içinde. Kılıçdaroğlu idaresinde CHP büyük bir başkalaşım yaşıyor. CHP’ye oy veren vatandaşlarımız bile bundan rahatsızdır. FETÖ gibi, DHKP/C gibi eli kanlı terör örgütlerine sessiz, tepkisiz kalan CHP, tezkeredeki tutumuyla şimdi de PKK’yı sevindirmiştir” dedi.

"İŞKUR YARDIM EDEBİLİR"

Kılıçdaroğlu’nun “Öz geçmişle Cumhurbaşkanı adayı belirlediklerine” ilişkin açıklamaları da sorulan Dağ, şunları kaydetti: “Türkiye, Kılıçdaroğlu sayesinde bu komediyi de yaşadı. Oldu olacak CHP gazetelere iş ilanı vererek, istedikleri kriterleri alt alta sıralayıp Cumhurbaşkanı adayı arasın. Eğer talepte bulunurlarsa İŞKUR’un da CHP’ye uygun adaylar konusunda yardım edeceğine inanıyorum. CHP, Cumhurbaşkanı seçtirmek değil, Cumhurbaşkanı atamak istemektedir.”

AK Parti'li Hamza Dağ: Adayı ilanla arasınlar ile ilgili etiketler AK Parti Hamza Dağ CHP seçim Kılıçdaroğlu aday
GÜNÜN VİDEOSU

İran’da yas günü! Reisi için cenaze töreni düzenleniyor.... İşte ilk görüntüler!

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan için Tebriz'de cenaze töreni başladı.