AK Partili Başçı: Slalom yapıyorlar SuperHaber-Özel

TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi AK Parti Milletvekili Abdullah Başcı, NATO’nun S 400 açıklamasını SuperHaber’e değerlendirdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 satın alımıyla ilgili, “NATO üyeleri hangi ekipmanı alacaklarına kendileri karar verir” dedi. Bu yapılan açıklamaya ilişkin SuperHaber’den Arzu Erdoğral’a konuşan TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi AK Parti Milletvekili Abdullah Başcı, “Türkiye’nin net tavrını ve kararlılığını gördüler. Onun içinde şimdi slalom yapıyorlar. Onlarda kendilerince pozisyon almaya çalışıyorlar. Bunun gayreti içerisindeler. Açıklamaları da bundan dolayıdır” dedi.

abdullah-basci-avcilarin-abisi-oldu

NATO ASLİ GÖREVİNİ YERİNE GETİRMİYOR

Başçı şu ifadeleri kullandı:

Aslında NATO işine geldiği şekilde hareket etmeye çalışıyor. ABD’nin baskısıyla NATO’nun açıklamaları ortaya çıkıyor. NATO asli görevini yerine getirmiyor. NATO Türkiye’ye akıl vermeye çalışıyor. Bazen de Türkiye’yi terbiye etmeye çalışıyor. Burada çalışmalar menfaatler doğrultusunda yapılacaksa amenna yapılsın ama NATO bunların hiçbirisini NATO üyelerinin menfaati doğrultusunda yapmıyor. NATO’da belli bir güç var o güç kendine göre NATO’yu yönlendirmeye çalışıyor. Türkiye bunun farkında. S 400 füzeleri bu ülkeye gelecek. Bizim savunmamız ile ilgili ne gerekiyorsa o yapılacak. Çalışmalar bu şekilde devam ediyor. NATO şunu artık bilmeli; Türkiye artık eski Türkiye değil! Türkiye 2000’li yıllardaki Türkiye değil. Dünyada herkes bir rol peşindeyse Türkiye’de gerçek kimliği ile ortaya çıktı o görevini yapamaya çalışıyor. Bu ülkenin, bu milletin savunması ile ilgili ne yapılması gerekiyorsa devletimizde o adımı atmaya çalışıyor. Biz artık bu tür söylemlere ve konuşmalara inanmıyoruz güvenmiyoruz. Önümüze bakıp menfaatimiz neredeyse onu yapma gayretinde olduk olmaya devam edeceğiz.

TÜRKİYE’NİN NET TAVRI KARŞISINDA SLALOM YAPIYORLAR!

Başcı “Yani NATO’nun açıklaması bir politika gereği mi sizce?” sorusu ile ilgili de şunları söyledi:

Türkiye’nin net tavrını ve kararlılığını gördüler. Onun içinde şimdi slalom yapıyorlar. Onlarda kendilerince pozisyon almaya çalışıyorlar. Bunun gayreti içerisindeler. Açıklamaları da bundan dolayıdır.

Bakın NATO’da görev yapan, üyesi olan ülkelerin Avrupa Birliği ile ilgili açıklamalarını hep birlikte izliyoruz. Türkiye’yi seçim malzemesi yapmaya çalışıyorlar. NATO’da onun devamıdır. Ben birbirinden ayrı görmüyorum. Akıllarınca Türkiye’yi terbiye etmeye çalışıyorlar. Şunu unutuyorlar. Eskiden bir telefon açıyorlardı, bir açıklama yapıyorlardı o açıklama doğrultusunda bu ülke dizayn oluyordu veya hizaya geçiyordu. Biz bunu geçmişte yaşadık çok iyi biliyoruz. Şimdi öyle değil. Bizim menfaatimize gelen bir şey varsa biz oradayız, menfaatimiz doğrultusunda adımlar atmaya devam edeceğiz.

AK Partili Başçı: Slalom yapıyorlar SuperHaber-Özel ile ilgili etiketler NATO S-400 Türkiye abdullah başcı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.