AK Parti'de seçim sonrası ilk MYK toplantısı başladı! Oy kayıplarının sebepleri masaya yatırılacak...

AK Parti MYK bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. 31 Mart seçimlerinin sonuçlarının değerlendirileceği toplantıda alınan sonuçlara göre oy kayıplarının sebepleri masaya yatırılacak.

AK Parti kurulduğu 2001 yılından bu yana girdiği 18 seçimde ilk kez, birinci parti olamadı. 14'ü büyükşehir 35 belediye kazanan CHP, Türkiye genelinde en çok oyu alan parti oldu.

AK Parti ise oy oranında, ilk kez 2. sıraya geriledi.

Yaşananların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarını balkon konuşmasında değerlendirdi.

SEÇİM SONRASI İLK MYK 

"İstediğimiz sonucu alamadık, gerekli müdahalelerde bulunacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarını masaya yatırıp gerekli müdahaleleri yapacaklarını vurguladı.

Bu gelişmeler sonrası AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

Toplantıda, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sonuçları değerlendirilecek.

OY KAYIPLARININ SEBEBİ MASAYA YATIRILACAK

Önceki seçimlerle il il, ilçe ilçe karşılaştırma yapılacak. Alınan sonuçlara göre oy kayıplarının sebepleri masaya yatırılacak.

Bu kapsamda toplantıda, Yerel Yönetimler, Seçim İşleri ve Teşkilat başkanlığının da sunum yapması bekleniyor.

SANDIK BAZINA KADAR İNİLEREK DETAYLI ANALİZ YAPILACAK

Bu ön değerlendirmenin ardından AK Parti sonuçlara ilişkin sandık bazına kadar inerek detaylı bir analiz çalışması daha yürütecek.

ÖMER ÇELİK AÇIKLAMA YAPACAK

MYK toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, hem gündeme hem de toplantıya ilişkin açıklama yapacak.

AK Parti'de seçim sonrası ilk MYK toplantısı başladı! Oy kayıplarının sebepleri masaya yatırılacak... ile ilgili etiketler AK Parti MYK Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart Yerel seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.