AK Parti'de kongre telaşı... Gül ve Arınç davet edilecek mi? Sürpriz davetliler kim?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm delegelerin ortak imzasıyla AK Parti başkanlığı için yeniden aday gösterilmesinin beklendiği olağanüstü kongre için geri sayım sürüyor... Partide tatlı bir telaş var... Delegeler ve kongreye katılacak partililer için 1500 otobüs kaldırılacak... Parti yönetimi, aralarında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç gibi isimlerin bulunduğu eski bakan ve milletvekillerine de davetiye çıkarıyor. 21 Mayıs'taki kongreye 15 Temmuz gazileri de davet edilecek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm delegelerin ortak imzasıyla AK Parti başkanlığı için yeniden aday gösterilmesinin beklendiği olağanüstü kongre için geri sayım sürüyor...

Partide tatlı bir telaş var... Delegeler ve kongreye katılacak partililer için 1500 otobüs kaldırılacak...

Parti yönetimi, aralarında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç gibi isimlerin bulunduğu eski bakan ve milletvekillerine de davetiye çıkarıyor.

21 Mayıs'taki kongreye 15 Temmuz gazileri de davet edilecek...

ERDOĞAN ORTAK İMZA İLE ADAY GÖSTERİLECEK

Partide kongre için görevlendirilen genel başkan yardımcıları yaptıkları toplantılarda ana çerçeveyi oluşturdular. Erdoğan, olağanüstü kongrede genel başkanlığa 1470 delegenin ortak imzasıyla aday gösterilecek. İlk imzayı Başbakan Binali Yıldırım atacak. Kongrede genel başkanın yanı sıra MKYK da değişecek. MKYK üyelerinin yarısının değiştirileceği dile getiriliyor.

Kongreye katılacaklar için tüm illerden 1500 otobüs kalkacak. Delegeler dışında il teşkilatlarının organizasyonunda partililer de Ankara'ya taşınacak. Kongreye ihraç edilenler ve istifa edenler hariç, partiyle ilişkisi devam eden tüm eski milletvekilleri, il başkanları, bakan ve belediye başkanları da davet edilecek. Bu çerçevede, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski başbakan yardımcısı Bülent Arınç'a da davetiye gidecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra ailesinin diğer üyelerinin de kongreye katılması bekleniyor.

15 TEMMUZ GAZİLERİ DE ÇAĞIRILACAK

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre kongreye, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşamını yitirenlerin aileleri ve gaziler davet edilecek. Kongreye, Ankara'daki misyon şefleri ve STK temsilcileri de çağrılacak. Yurt dışından konuk davet edilmeyecek. Partinin sıkça kullandığı Dombra şarkısı ise yapılan tüm yeni şarkılar tutmadığı için kongrenin müziği olacak.
Kongre çalışmalarını organize eden Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, bu kongrenin diğer olağanüstü kongrelerden farklı olacağını dile getirerek şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımızın yeniden genel başkan seçileceği kongre elbette özel olur. Bu kongre farklı ve katılım büyük olacak. Geçen yılki olağanüstü kongreyi hazırlayan arkadaşlara yine görev verdik. Bir haftadır çalışılıyor. Tanıtım ve medya biriminin hazırlıkları da sürüyor. Sloganlar, süslemeler, ajansla birlikte onlar yapıyor."

AK Parti'de kongre telaşı... Gül ve Arınç davet edilecek mi? Sürpriz davetliler kim? ile ilgili etiketler AK Parti olağanüstü kongre arınç gül
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.