AK Parti tüm partileri katladı!

24 Haziran genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için partilere yapılan başvurular sona erdi. AK Parti 7 bin 329 başvuru ile rekor kırarken, CHP, MHP ve İYİ Parti arasında en çok başvuru Akşener'in başında olduğu partiye yöneldi. Üç partiye yapılan toplam başvuru ise AK Parti'nin rakamına ulaşamadı.

24 Haziran’da yapılacak 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’de milletvekilliği aday adaylığı başvuruları sona erdi. 

7 bin 329 kişinin milletvekili aday adayı olmak için başvurduğu AK Parti bu alanda bir rekor kırdı. 

AK Parti’de 5 bin 997’si erkek, 1332’si kadın olmak üzere toplam 7 bin 329 kişi milletvekili aday adayı olabilmek için 42 milyon lira ücret ödedi.

4 SANDALYEYE 106 BAŞVURU

AK Parti'de milletvekili aday adaylığına en fazla başvuru bin 388 ile İstanbul'dan yapıldı. Çıkaracağı milletvekili sayısına göre en yüksek başvuru ise 4 adaylık için 26,5 kat fazla aday adayının yarıştığı Ağrı'dan geldi. Ağrı'da 106 aday adayı başvuru yaptı.

AK Parti tüm partileri katladı!

İYİ PARTİ İKİNCİ SIRADA
Milliyetçi Hareket Partisi'ne yapılan başvuru sayısı ise 1815 oldu. Ancak bu başvuruların 315'i kabul edilmedi. MHP'ye adaylık için başvuranların 250’sini kadınlar, 20’sini de engelli vatandaşlar yaptı.

İYİ Parti’de ise süreç üç günlük uzatmanın ardından önceki akşam sona erdi.

2 bin 800 kişinin aday adaylığı başvurusu yaptığı belirtildi. 

CHP’de ise 1592 kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu.

 

AK Parti tüm partileri katladı! ile ilgili etiketler AK Parti MHP İYİ Parti CHP milletvekili aday adaylığı
GÜNÜN VİDEOSU

Sahibinden kaçan kurbanlık hayvan çatıya çıktı! Çıktığı damdan düşen hayvan kameraya böyle yansıdı

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde kurban kesimi için hazırlanan büyükbaş hayvan, sahibinin elinden kaçarak çatıya çıktı. Çıktığı damdan düşen hayvanın güçlükle yakalandığı anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.