AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten cemaat/tarikat yurtları mesajı!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Elazığ Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara'nın arkasında video ve not bırakarak intihar etmesinden sonra yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Kara'nın vefatı için "Hepimizin üzüntüsü, yası" diyen Çelik, cemaat-tarikat yurtları ve evleri için, "Benim bu konudaki görüşüm öteden beri denetlemenin, şeffaflığın ve ön görülebilirliğin arttırılmasıdır" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TV100'de yayınlanan, Cengiz Semercioğlu ve Ertuğrul Özkök'ün birlikte yaptıkları Cengiz ile Ahtapot programında Elazığ Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara'nın arkasında video ve not bırakarak intihar etmesinden sonra yaşanan tartışmaları değerlendirdi.

Çelik, Enes Kara'nın intiharıyla gündeme getirilen cemaat/tarikat yurtlarıyla ilgili şöyle konuştu:

Bu öğrenci evlerinin, yurtlarının denetiminin tam olarak yapılması, sıkıntıya giren çocuklara üniversiteler tarafından bunların takibinin yapılıp psikolojik destek verilmesi gibi konular, siyasetin ve bunun tartışanların gündeminde olacaktır.

"TARTIŞMAYI HUSUMETE DÖNÜŞTÜRMEMEK LAZIM"

Düşüncenin samimi olup olmadığı sorgulandığı zaman radikalizmin yobazlığın, kindarlığın başladığı yer burasıdır. Demokratik toplumda tartışmayı husumete dönüştürmemek lazım.

Bu konu Avrupa ve ABD Katolik okulları için, her yer için bir meseledir. Benim bu konudaki görüşüm öteden beri denetlemenin, şefaflığın ve ön görülebilirliğin arttırılması ve uygulamaların denetlenmesi şeklindedir.

Türkiye'de din eğitimi verilmesi laik devlet ilkesinin korunması gereğidir. Atatürk zamanından beri bizim Türkiye'de doğru din eğitimi vermemiz bizi DEAŞ, El-Kaide gibi bir takım insanlık dışı örgütlerin sosyolojik olarak yaygınlaşmasından korumuştur.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten cemaat/tarikat yurtları mesajı! ile ilgili etiketler AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik enes kara
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.