AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Rum kesiminin küstah talimatına tokat gibi sözler

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Eğitim Bakanlığı öğretmenlere ilettiği skandal bir taleple gündeme gelmiş, ortaöğretim öğrencilerinin ders kitabı olarak kullanacağı bir çalışma kitabının dağıtılmadan önce Atatürk'ün olduğu sayfanın yırtılmasını istemişti. Bu duruma sert tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Çelik, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygısızlık yapanlar karşılarında her zaman Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletini bulacaktır.” dedi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde Eğitim Bakanlığı, orta eğitim öğretmenlerine, "Oxford Discover Futures 3 Workbook" isimli kitabın öğrencilere dağıtmadan önce Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bölümün yer aldığı 36'ncı sayfasını yırtma talimatı verdi. Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada Rum yönetiminin skandal kararına tepki göstermişti. Küstah talimata bir tepki de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

Ömer Çelik, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygısızlık yapanlar karşılarında her zaman Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletini bulacaktır” dedi.

Sözcü Çelik, Twitter hesabından şu paylaşımları yaptığı paylaşımda bulundu:

“Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yetkililerinin bir ders kitabından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anlatıldığı sayfanın yırtılması talimatını vermesi, Rum kesimi yöneticilerinin Atatürk’ün temsil ettiği değerlerimize düşmanlığının ifadesidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'e ve Atatürk nezdinde Türk milletine yapılan bu saygısızlığı kınıyoruz. Bu düşmanca tutum, Atatürk'ün temsil ettiği 'yurtta sulh, cihanda sulh' yaklaşımına karşı çağdışı bir yaklaşımdır. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yetkililerinin bu barbarca yaklaşımı Kıbrıs Türkleri ile birlikte yaşama iradesi noktasındaki tahammülsüz yaklaşımlarının da açık göstergesidir. Savaşta yenik düşen Yunanistan lideri Venizelos'un 1934'te savaşın galibi Mustafa Kemal Atatürk'ü Nobel Barış Ödülü'ne aday göstermesi tarihi bir gerçektir. Yunan ve Rum liderlere bu tarihi mirası hatırlatıyor ve yüzleşmeye davet ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygısızlık yapanlar karşılarında her zaman Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletini bulacaktır. Mazlum milletlerin ilham kaynağı olan Atatürk’ü kimse ders kitaplarını yırtarak tarihten silemez” ifadelerine yer verdi.

 

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Rum kesiminin küstah talimatına tokat gibi sözler ile ilgili etiketler Mustafa Kemal Atatürk Güney Kıbrıs Rum Kesimi yazı yırtma talimatı AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.