AK Parti Şile Belediye Başkan adayı Can Tabakoğlu mu?

AK Parti Şile Belediye Başkan adayı Can Tabakoğlu mu? Mart Yerel Seçimlerine çok az bir süre kalması partilerin adaylarını belirleyip kamuoyuna sunmalarını hızlandırdı.AK Parti'nin İstanbul ilçe adaylarının kimler olacağı merak konusu.Kesin olmamakla birlikte Şile için Can Tabakoğlu'nun adı ön plana çıkıyor.Vatandaşlar adayları araştırmaya başladı.Peki AK Parti Şile Belediye Başkan adayı Can Tabakoğlu mu? Merak edilen detaylar haberimizde...

AK Parti Şile Belediye Başkan adayı Can Tabakoğlu mu? Herkesin sonucunu merakla beklediği 31Mart Yerel Seçimler için partilerin adayları belli olmaya başladı.AK Parti'nin İstanbul ilçelerinde kimleri aday göstereceği merak konusu.Kesin olmamakla birlikte Şile için Can Tabakoğlu'nun adı ön plana çıkıyor.Vatandaşlar adayları araştırmaya başladı.Peki AK Parti Şile Belediye Başkan adayı Can Tabakoğlu mu? Merak edilen detaylar haberimizde...

AK Parti Şile Belediye Başkan adayı Can Tabakoğlu mu?

-AK Parti Şile Belediye Başkan adayının Can Tabakoğlu olup olmadığı henüz açıklanmadı. Bu detay resmi olarak duyurulduğu anda tüm gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz.

Can TABAKOĞLU


Can TABAKOĞLU 1970 yılında Almanya’ da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şile'de, lise öğrenimini İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde tamamladı. 1992 yılında İ.T.Ü Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. Askerlik görevini yedek subay olarak Ankara Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda tamamladı. 1995 yılında Şile Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde mimar olarak göreve başladı.

 31 Aralık 2003 tarihinde Şile Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü görevinden; belediyede edinmiş olduğu mesleki tecrübe ve bilgi birikimlerini bir Şile li olarak memleketine sunmak üzere görevinden istifa etti.

2004 yılında, Ak Parti'den Şile Belediye Başkan Adayı oldu, Şile halkının teveccühüyle Belediye Başkanı seçildi. 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde de Şile halkının destekleriyle seçimleri kazanarak 3.kez Şile Belediye Başkanlığına seçildi.

 Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu diş Hekimi Zeynep TABAKOĞLU ile evli olup iki kızı ve iki oğlu vardır.

ŞİLE

Şile, İstanbul'un Karadeniz kıyısındaki güzel ilçesi ve şirin bir tatil kasabasıdır. Şile İstanbul arası mesafe 60 kilometredir. Şile, İstanbul'a yakınlığı sebebiyle özellikle İstanbul'da haftasonu ve yaz aylarında deniz tatili yapmak isteyenlerin rağbet gösterdiği önemli bir tatil merkezi konumundadır. Yunanca bir kelime olan "Şile" yaban çiçeği demektir. Şile, güzel sahil kesimi, plajı ve denizi ile özellikle yazlıkçılar ve haftasonu tatilcilerinin akınına uğramakla beraber aynı zamanda çevresindeki köyler ve pek çok İstanbullunun yazlık konutlarının da bu ilçede bulunması sebebiyle her mevsim yoğun bir ilgi görmektedir.


Ayrıca, ulaşım imkanlarının çeşitliliği ve kolaylığı ile birlikte otoban üzerinden Şile'ye ulaşımın çok kolay ve kısa sürmesi Şile'ye ayrı bir değer daha katmakta. Şile'ye girişte belediye tarafından düzenlenmiş güzel bir piknik alanı bulunmaktadır. Şile'ye girmeden sola dönerek dere boyunca yaklaşık 2 kilometre kadar mesafede ağaçların gölgesinde Kumbaba kamping ve karavan alanı ve Kumbaba plajına gelirsiniz.

Şile'nin tarihi eski çağlara kadar uzanmaktadır. Çevrede yapılan arkeolojik çalışmalar neticesinde Şile'nin Cilalı Taş Devri ve buzul çağı sonrası dönemde iskan edildiği anlaşılmaktadır. Kıyı şeridi boyunca geçmiş zamanlarda pek çok koloninin yerleşim yerlerinin bulunduğu değerlendirilmektedir. Ayrıca Şile'de Roma dönemi ve Selçuklu Türklerinin de izlerine rastlanmaktadır.

Şile'nin en önemli gelir kaynağı turizmdir. Özellikle haftasonu ve yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Şile, lüks otelleri, butik otelleri, motelleri, pansiyonları, kafe ve restoranları ile ziyaretçilerine kaliteli ve güvenilir imkanlar sunmaktadır.

Şile'de konaklama imkanı çok çeşitli olup pek çok sayıda otel bulunmaktadır.

Şile; 10 kilometrelik sahil şeridi, kum plajları ve denizi, çevre köyleri, ormanları, doğal güzellikleri ve Şile bezi ile ünlü bir tatil merkezi.

Çevre köylerden olan Akçakese, Kabakoz ve diğer meşhur tatil beldesi Ağva da ayrıca görülmeye değer.


Şile'de her yıl geleneksel olarak Temmuz aynın son haftasında düzenlenen "Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali"de ayrıca çeşitli etkinlikleri ile ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatmaktadır. Uluslararası bir etkinlik olan Şile Festivali süresince pek çok aktivite, konser ve moda gösterileri yapılmaktadır.


Tarihi eser olarak Şile merkezinde bulunan Şile Kalesi, Şile Feneri ve tarihi Şile Evleri ile Hanımsuyu Çeşmesi, Osmanlı Hamamı ve Kilise kalıntısı; Yeniköy'de bulunan Vaftiz Yeri ve Kilise kalıntısı; Hasanlı Köyü'nde bulunan Sarıkavak Kalesi; Yeşilvadi'de bulunan Heciz Kalesi; Sortullu Köyü'nde bulunan Lahit Mezar ve Kabakoz Köyü'nde bulunan Kilise kalıntısı dikkate değer eserlerdendir.

Şile'de gezilecek ve görülecek yerler arasında kumsal ve plaj, Değirmençayırı Şelalesi, Şile Kalesi, Onbir Göller Vadisi, Kumbaba Tepesi, Ağlayan Kaya ve çevre köylerde bulunan onlarca mağara ilk başta akla gelen yerlerdendir.

Şile aynı zamanda bir balıkçı ilçesi konumundadır. Karadeniz'den İstanbul Boğazı'na balık akınının son durak noktasıdır Şile. Şile'ye geldiğinizde taze balık almadan veya balık restoranlarında balık yemeden Şile'den ayrılmayın.

Şile bezi ise Şile'nin sembol ürünlerinden ve Şile'yi dünyaya tanıtan önemli bir kültür varlığıdır. Sıcak yaz günleri için vücudunuzu serin tutma özelliği bulunan ve el tezgahlarında pamuk ipliği ile dokunan Şile bezi ile yapılmış t-shirt, gömlek veya elişi işlemelerden alabilirsiniz.

Her mevsim farklı güzellikleriyle misafirlerine unutulmaz anlar yaşatan İstanbul'un hemen yanı başındaki Şile, dört mevsim tatilcilerine muhteşem dakikalar sunmaktadır...

AK Parti Şile Belediye Başkan adayı Can Tabakoğlu mu? ile ilgili etiketler AK Parti Yerel seçim Şile
GÜNÜN VİDEOSU

Kozmetik mağazasının indirim gününde kadınlar birbirine girdi! Saç saça baş başa kavga kamerada...

Zincir kozmetik mağazasının indirimi sonrası çoğu şubede izdiham yaşandı, bazı şubelerde kadınlar saç saça baş başa kavga etti.