AK Parti Mücteba Kılıç'ın sertifikasını iptal etti

AK Parti'den 19. Dönem Siyaset Akademisi sertifikası aldığı ortaya çıkan Mücteba Kılıç ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. FETÖ'cü olduğu ve 26 ay tutuklu kaldığı ortaya çıkan Kılıç'ın salgın nedeniyle uzaktan gerçekleştirilen sınav sonucunda aldığı başarı belgesi AK Parti tarafından iptal edildi. Kılıç iki yıl önce FETÖ karşıtı mesajları ile dikkat çekmiş, gazeteci Nedim Şener de onun Gülen'in yanında şiir okuduğu bir video paylaşıp "Kılıç'ın yazdıkları aklınızda kalsın" demişti...

AK Parti 19. Dönem Siyaset Akademisi sınavı bu dönem salgın nedeniyle uzaktan gerçekleştirilmişti. 

Bu sınavda başarıya ulaşanlar arasında Avukat Mücteba Kılıç da vardı. 

Görünürde bir sabıkası bulunmayan Mücteba Kılıç'ın AK Parti Siyaset Akademisinden başarı sertifikası aldığının ortaya çıkması sonrası gerçek yüzü ortaya çıktı. 

Kılıç'ın belki sabıkası yoktu ama FETÖ üyesi olma gerekçesi ile tam 26 ay tutuklu kalmıştı. Sınavın uzaktan yapılmasını fırsat bilip katıldığı siyaset akademisinden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın ifadesi ile "ihmal" neticesinde sertifika almıştı. 

Dağ, Kılıç'ın sertifikasını FETÖ üyesi olduğunun ortaya çıkması üzerine iptal ettiklerini açıkladı. 

İşte iptale ilişkin o belge:

AK Parti Mücteba Kılıç'ın sertifikasını iptal etti

Aslında Mücteba Kılıç FETÖ üyeliği nedeniyle tutuklanıp tahliye edilmişti ama garip bir dönüşüm içerisindeydi. Nedim Şener'in dikkat çektiği bu dönüşüm mesajlarına da yansımıştı. İşte Bundan yaklaşık 2 yıl önce Nedim Şener'in aklınızda bulunsun diye paylaştığı o mesajlar ve Kılıç'ın Gülen'i salya sümük ağlatan şiiri...

Gazeteci Nedim Şener 17 Ocak 2019'da paylaştığı bir dizi tweete şöyle başlamıştı: 

"Yıllar önce FETÖ elebaşının önünde elleri titreyerek şiir okuyan Mücteba Kılıç, büyüdü, avukat oldu. liberal sol Genç Sivil ve Devrimci Sosyalist İşçi Partisi üyesi görünümüne büründü. Fetö’den tutuklandı tahliye oldu şimdi itiraflarda bulunuyor"


Sonra da Kılıç'ın bir mesajını paylaşıp, "Mücteba Kılıç’ın yazdıkları aklınızın bir kenarında kalsın" demişti Şener.

AK Parti Mücteba Kılıç'ın sertifikasını iptal etti - Resim : 2

Şener'in bu mesajları üzerine Mücteba Kılıç "Öyle bürünmek sızmak kriptolaşmak bana göre değil. Özgürlükleri savunan biriyim. 1995 yılında mübarek bir hoca sandığım adama yazı okumuşum suç mu? 26 ay tutuklu kaldım. Fetullahçı olduğuma dair tek kanıt yok! İtirafçı da değilim. Yeter ki hukuk işlesin." demişti.  

Nedim Şener o mesaj için "Bak ya bir de bana laf yetiştiriyor, FETÖ elebaşını mübarek hoca sanmış. Olmadığını ne zaman anladın, 15 Temmuz’dan sonra ortada bırakılınca mı? Ne zaman liberal ne zaman devrimci oldun. Şimdi de vatansever pozları mı?" diye sormuştu. 

AK Parti Mücteba Kılıç'ın sertifikasını iptal etti - Resim : 3

Kılıç bu kez de "Özgürlükleri, demokrasiyi, eşitliği, emeği, başörtüsünü, doğayı, kadını savunduğu için Dsip’e arkadaşlarımın ısrarıyla üye oldum. 2010 yılında 3 ay sürdü. 2011 yılında evlendikten sonra da hiçbir sivil toplum örgütüyle bağım olmadı. Aile babası oldum ben çekirdek aile bireyi!" sözleri ile garip dönüşümünü savunmaya çalışmıştı.

Şener ise Kılıç'ın foyasını "Tabii o dediklerini yapmak için devrimci olup DSİP’e girmek lazım değil mi? Hani şu FETÖ’nün kumpas davalarına en çok desteği veren devrimci örgüt!!! Bırak bu işleri anılarını yaz" sözleri ile ortaya koymuştu.

AK Parti Mücteba Kılıç'ın sertifikasını iptal etti - Resim : 4

Kılıç foyasının ortaya çıktığını anlayınca bu kez de en iyi savunma saldırıdır düşüncesi ile "Arkadaşım etiketleyerek, linç soslu yazacaksan senin fetöcülerden ne farkın kalıyor? Fetullah için ne yapmışım? Örgütü için hangi eylemim olmuş? Ben her şeyi kendi özgür irademle yaparım. Kimsenin talimatını dinlemem." Şener'e yönelik salvoya başlamıştı

Nedim Şener'in bu karşı atağa cevabı ise "FETÖ ile mücadele etmek kadar fetö’ye karışmış kişilerin bildiklerini anlatması vatandaşlık görevidir. Aynaya demeyeceğim çocuğunun yüzüne bakmak için otur tüm bildiklerini yaz. İnsanları bilmem belki Allah affeder. Ama sen devrimcisin pardon" olmuştu.
AK Parti Mücteba Kılıç'ın sertifikasını iptal etti - Resim : 5

Sonra da eklemişti:

FETÖ elebaşının önünde elleri sesi titreyerek şiir okuyan, ona sarılıp karşılıklı ağlayan, gün gelip FETÖ’nün kumpas davalarına destek veren, bir gün liberal bir gün devrimci görünen Mücteba Kılıç bile ‘ben FETÖ’cü değilim’ diyorsa !!! Söz bitmiş:))

AK Parti Mücteba Kılıç'ın sertifikasını iptal etti - Resim : 6

AK Parti Mücteba Kılıç'ın sertifikasını iptal etti ile ilgili etiketler AK Parti Nedim Şener Hamza Dağ Mücteba Kılıç siyaset akademisi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.