Ajax - Manchester United maç özeti ve golleri...

UEFA Avrupa Ligi Kupası sahibini buldu. Fianlde karşılaşan Ajax - Manchester United eşleşlmesinden gülen taraf Mourinho'nun öğrencileri oldu. Manchester United Ajax'ı 2-0 yenerek müzesinde eksik olan tek kupayı da aldı. Kupayı getiren golleri Pogba ve Mkhitaryan attı. Ajax - Manchester United maçının özeti ve golleri haberimizde...

UEFA Avrupa Ligi finalinde Ajax ile Manchester United İsveç'in başkenti Stockholm'de karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan Manchester United 18. dakikada Paul Pogba ile buldu. Ajax bu goldensonra baskını arttırsa da aradığı golü bulamadı. İkinci araya golle başlayan Manchester United 48. dakikada Mkhitaryan'ın ayağından bulduğu golle Ajax karşısında 2-0'lık üstünlüğü yakaladı. Kalan dakikalarda top oynama üstünlüğü Ajax'da olmasına rağmen istediği golü bulmadı. Bu skorla kupa İngilizleri köklü kulübü Manchester United'ın müzesindeki yerini alacak. Ajax - Manchester United maçının özeti ve golleri haberimizde...

AJAX - MANCHESTER UNİTED MAÇININ ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

AJAX - MANCHESTER UNİTED MAÇ ÖZETİ

90' Hakem Damir Skomina müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor ve 2016-2017 sezonu UEFA Avrupa Ligi şampiyonu İngiliz temsilcisi Manchester United oluyor!
90' Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.
90'SubstitutionManchester United'da son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Juan Mata oyundan alınırken yerine Wayne Rooney oyuna dahil oluyor.
87' Altıpas sağ çaprazında topla buluşan Donny Van De Beek vuruşunu yapıyor ancak kaleci Sergio Romero gole izin vermiyor.

87' Savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Jesse Lingard kaleci ile karşı karşıya kalıyor ancak ceza sahasına girdikten hemen sonra savunmanın araya girmesi ile topu kaybediyor.
84'SubstitutionManchester United'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Marcus Rashford oyundan alınırken yerine Anthony Martial oyuna dahil oluyor.
83' Davinson Sanchez ceza yayının biraz gerisinden doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.
82'SubstitutionAjax cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jairo Riedewald oyundan alınırken yerine Frenkie De Jong oyuna dahil oluyor.
80'BlockedShotSol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Hakim Ziyech ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Savunmadan seken top ceza yayı sağ tarafında bulunan Donny Van De Beek'e doğru geliyor. Donny Van De Beek'in vuruşunda top savunmadan geri geliyor.
78'YellowAjax'da Jairo Riedewald hakeme yönelik itirazlarından sonra sarı kart ile cezalandırılıyor.
78'YellowManchester United'da Juan Mata rakibi Matthijs De Ligt'e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.
74'SubstitutionManchester United cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Henrikh Mkhitaryan oyundan alınırken yerine Jesse Lingard oyuna dahil oluyor.
72' Ceza yayı çizgisi üzerinden kullanılan serbest vuruşta Hakim Ziyech doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top barajda kalıyor.
70'SubstitutionAjax cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Lasse Schöne oyundan alınırken yerine Donny Van De Beek oyuna dahil oluyor.
68'CornerSol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Hakim Ziyech ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.
66' Hakim Ziyech sağ çaprazdan ceza sahasına sokuluyor ve doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.
65' Sağ kanattan gelişen atakta Paul Pogba ortasını uzak direğin hizasındaki altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Marouane Fellaini kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Andre Onana üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.
64'YellowAjax'da Amin Younes rakibi Antonio Valencia'yı formasından çekerek faul yapıyor ve pozisyon sonrasında sarı kart görüyor.
62'SubstitutionAjax cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Kasper Dolberg oyundan alınırken yerine David Neres oyuna dahil oluyor.
60' Müsabakanın üçte ikilik bölümü geride kalırken Hollanda temsilcisi Ajax'ın topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.
58'YellowAjax'da Joel Veltman rakibi Juan Mata'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
55' Hollanda temsilcisi kısa paslarla oyun kurmaya çalışıyor.
52'YellowOrta alan mücadelesinde Manchester United'dan Marouane Fellaini rakibi Lasse Schöne'e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.
48' GOOOLL!! Manchester United, Henrikh Mkhitaryan ile farkı ikiye çıkartıyor! Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Juan Mata ortasını penaltı noktasının sol çaprazına doğru gönderiyor. Gelen topu Chris Smalling kafa ile altıpas alanına indiriyor. Bu noktada bulunan Henrikh Mkhitaryan yerden seken topu dönerek tamamlıyor ve topu sol üst köşeden filelerle buluşturuyor.

46' Müsabakanın ikinci yarısı Hollanda temsilcisi Ajax'ın vuruşu ile başlıyor.
45' Hakem Damir Skomina ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.
45' Dördüncü hakemin işareti ile ilk yarının sonuna 1 dakika ilave ediliyor.
43' İlk yarıda son dakikalara girilirken karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.
40' Sağ kanattan gelişen atakta Marcus Rashford ortasını ceza sahası sol tarafına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.
37' Bu dakikalarda Hollanda temsilcisi Ajax rakip yarı alanda daha fazla gözüküyor.
34' Sol kanatta topla buluşan Jairo Riedewald bekletmeden ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.
31'YellowManchester United'de Henrikh Mkhitaryan rakibi Joel Veltman'a yaptığı faulden sonra sarı kart görüyor.
30' Müsabakanın üçte biri geride kalırken Ajax'ın topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.
27' Hollanda temsilcisi Ajax kısa paslarla organize olmaya çalışıyor.
24' Antonio Valencia sağ kanattan ceza sahasına giriyor ve altıpas sağ çaprazından vuruşunu yapıyor ancak kaleci Andre Onana gole izin vermiyor.
22'BlockedShotSol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Hakim Ziyech ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Savunmadan seken top ceza yayı gerisinde bulunan Bertrand Traore'nin önüne düşüyor. Bertrand Traore bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.
19'GoalGOOOLL!! Manchester United, Paul Pogba ile öne geçiyor! Sağ kanattan gelişen atakta Juan Mata'nın pası ile ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Marouane Fellaini bekletmeden ceza yayı gerisindeki arkadaşı Paul Pogba'yı görüyor. Paul Pogba vuruşunu yapıyor ve savunmada Davinson Sanchez'den seken top kaleciyi yanıltarak kalenin ortasından filelerle buluşuyor.
15' Sol kanattan gelişen atakta Amin Younes rakibini geçerek son çizgiye iniyor ve pasını ceza sahası içi sol çaprazında bulunan arkadaşı Bertrand Traore'ye gönderiyor. Bertrand Traore topla buluşarak vuruşunu yapıyor ancak kaleci Sergio Romero üzerine gelen topu iki hamlede kontrol ediyor.
13' Amin Younes sol kanattan ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.
10' Sol kanattan kullanılan taç atışından sonra Paul Pogba pasını ceza sahası içi sol tarafına hareketlenen Juan Mata'ya gönderiyor. Juan Mata son çizgiye inerek topu ön direğe doğru çeviriyor ancak Marcus Rashford bu topa yetişemiyor.
6' Manchester United kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.
3'BlockedShotSol kanattan gelişen atakta Henrikh Mkhitaryan'ın pası ile ceza sahası içi sol tarafında topla buluşan Marcus Rashford dönerek vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.
1' Ceza yayı gerisinde topla buluşan Paul Pogba doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.
1' Müsabaka İngiltere temsilcisi Manchester United'ın vuruşu ile başlıyor.

AJAX - MANCHESTER UNİTED 11'LERİ

AJAX: Onana, Veltman, Riedewald, Sanchez, De Ligt, Traore, Klaassen, Younes, Schone, Ziyech, Dolberg

MANCHESTER UNİTED: Romero, Valencia, Smalling, Blind, Darmian, Herrera, Fellaini, Pogba, Mata, Mkhitaryan, Rashford

AJAX_MANCHESTER_UNATED_MAAINI_CANLI_AZLE_TRT_1_AAFRESAZ_AZLE_TRT_SPOR_CANLI_YAYIN_UEFA_AVRUPA_LAGA_FANAL_MAAINI_AZLE

AJAX - MANCHESTER UNİTED ARASINDAKİ DEV FARK

Karşılaşma öncesinde kadrolara bakıldığında iki takımın kadro değerleri arasındaki fark göze çarpıyor. Alman istatistik sitesi Transfermarkt’ın verilerine göre İngiliz devi Manchester United’ın piyasa değeri 469 milyon Euro (1 milyar 878 milyon TL) ile fark yaratırken, Hollanda temsilcisi Ajax’ın kadro değeri 105 milyon Euro (420 milyon TL) ile dikkat çekiyor. Kırmızı-Beyazlılar sezon başında transfere toplamda 35 milyon Euro (140 milyon TL) harcarken, Jose Mourinho’nun ekibi 185 milyon Euro (740 milyon TL) gibi astronomik bir rakam harcadı.

AJAX_MANCHESTER_UNATED_TRT_1_CANLI_AZLE_AAFRESAZ_AZLE_TRT_SPOR_CANLI_YAYIN

TRT 1 CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

MANCHESTER UNİTED FİNALE KADAR NASIL GELDİ, KİMLERİ ELEDİ?

GRUP AŞAMASI
Feyenoord-M.United: 1-0
M.United-Z.Luhanks: 1-0
M.United-Fenerbahçe: 4-1
Fenerbahçe-M.United: 2-1
M.United-Feyenoord: 4-0
Z.Luhanks-M.United: 0-2

SON 32 TURU
M.United-St. Etienne: 3-0
St. Etienne-M.United: 0-1

SON 16 TURU
Rostov-M.United: 1-1
M.United-Rostov: 1-0

ÇEYREK FİNAL
Anderlecht-M.United: 1-1
M.United-Anderlecht: 2-1

YARI FİNAL
C.Vigo-M.United: 0-1
M.United-C.Vigo: 1-1

UEFA AVRUPA LİGİ'NİN KISA TARİHİ

UEFA Avrupa Ligi (Özgün adı: UEFA Europa League) 1971 yılından beri UEFA tarafından organize edilen, Avrupa'nın kulüpler bazında UEFA Şampiyonlar Ligi'nden sonraki en önemli futbol turnuvasıdır. Takımlar, ulusal lig ve kupa maçlarında gösterdikleri performans ile bu kupaya katılmaya hak kazanırlar. Avrupa'nın, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden sonraki en önemli kulüp turnuvası olduğundan dolayı Kupa 2 olarak da bilinir.

Haziran 2009'da eski adı UEFA Kupası olan kupada, turnuvanın UŞL standartlarına erişmesi için köklü bir takım statü değişikliklerine gidilmiş, bununla birlikte de 2009-10 sezonundan itibaren şimdiki ismiyle düzenlenmeye başlanmıştır. Bu değişiklikler sonucunda UEFA Avrupa Ligi, UEFA Kupası'nın devamı olarak kabul edilmiştir.

1955 yılında düzenlenmeye başlanan Fuar Şehirleri Kupası, UEFA Kupası'nın öncülüdür. 1971 yılında Fuar Şehirleri Kupası'nın ismi UEFA Kupası olarak değiştirilmiştir. 1999 yılında ise UEFA Kupa Galipleri Kupası kaldırılarak UEFA Kupası ile birleştirilmiştir. 2004-05 sezonu öncesi grup aşamalarında bazı statü değişiklikleri yapılan kupa 2009 yılındaki son düzenleme ile şimdiki halini almıştır. Son düzenlemelerdeki isim ve statü yenilenmesinin yanı sıra kupa UEFA Intertoto Kupası ile de birleştirilmiştir.

AJAX_MANCHESTER_UNATED_MAAINI_CANLI_AZLE_AAFRESAZ_AZLE_TRT_1_CANLI_MAA_YAYINI

Kupanın ilk şampiyonu 1972 UEFA Kupası Finali'nde rakibini deviren Tottenham Hotspur'dur. İsim değişikliği sonrasında ilk şampiyonluğu kazanan takım ise 2010 UEFA Avrupa Ligi Finali'nde Fulham'ı, 2-1 deviren Atlético Madrid'dir. Kupayı en çok kazanan takım ise beş kez şampiyonluğa uzanan Sevilla'dır.

TRT SPOR CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

AJAX FİNALE KADAR NASIL GELDİ VE KİMLERİ ELEDİ?

GRUP AŞAMASI
Panathinaikos-Ajax: 1-2
Ajax-Standart Liege: 1-0
C.Vigo-Ajax: 2-2
Ajax-C.Vigo: 3-2
Ajax-Panathinaikos: 2-0
Standart Liege-Ajax: 1-1

SON 32 TURU
L.Varşova-Ajax: 0-0
Ajax-L.Varşova: 1-0

SON 16 TURU
Copanhagen-Ajax: 2-1
Ajax-Copanhagen: 2-0

ÇEYREK FİNAL
Ajax-Schalke 04: 2-0
Schalke 04-Ajax: 3-2

YARI FİNAL
Ajax-Lyon: 4-1
Lyon-Ajax: 3-1

UEFA AVRUPA LİGİ FİNALİ NEREDE VE NE ZAMAN OYNANACAK?
UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon bu sezon İsveç'in başkenti Stockholm'da belli olacak. 24 Mayıs 2017 tarihinde oynanacak final karşılaşmasına Friends Arena ev sahipliği yapacak. Açılışı 2012 senesinde gerçekleştirilen bu stat, 50 bin kişi kapasitesine sahip. Bu stadyumdaki ilk karşılaşma İsveç ve İngiltere milli takımları arasında 14 Kasım 2012 tarihinde oynandı.

2013 yılında Almanya'nın Norveç'i 1-0 mağlup ederek mutlu sona ulaştığı UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonası final mücadelesinin oynandığı Friends Arena, ayrıca sanat aktivitelerine de ev sahipliği yapıyor. İsveç Milli Futbol Takımı ve AIK Kulübü, iç saha maçlarını bu statta oynuyor.

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.