Ajanslardan geçti! Dehşete düşüren fotoğraf

Suriye'de rejim çoluk çocuk demeden vurdu

Suriye'de başkent Şam'ın Arbin beldesinde çarşı savaş uçakları tarafından bombalandı, en az yedi kişi öldü. Halep Meşhed'de ise helikopterden atılan varil bombaları en az 20 kişinin ölümüne yol açtı.

İç savaşın beşinci yılını doldurduğu Suriye'de rejime ait savaş uçakları sivilleri bombaladı.
Günün ilk saldırı haberi başkent Şam'dan geldi. Arbin beldesindeki Çarşıyı hedef alan rejim uçakları, gece saatlerinde üst üste saldırı yaptı.
Çoğu çocuk en az yedi kişinin can verdiği bölgede, sayıları 40'u geçen yaralılar hastanelere taşındı. Arbin'i yıkan saldırı sonucunda sahra hastanesi yaralılarla doldu, tıbbı malzeme ve ilaç kıtlığı çekiliyor. Bölgede haftalardır elektrik ve su yok.
Halep'in Meşhed semtinde ise bir rejim helikopteri evleri varil bombasıyla vurdu.
Halep'teki sivil savunma yetkilisi İbrahim Ebu Leys, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 20 sivilin yaşamını yitirdiğini bildiriyor.
Ebu Leys'in verdiği bilgiye göre, kurtarma ekipleri yıkılan evlerin enkazı altında kalan en az beş aileye ulaşmaya çalışıyor. 25 sivilin yaralandığı saldırıda ekipler halen enkazdan çocuk çıkartıyor.
Halep'te muhaliflerin kontrol ettiği bölgelerde kan, tıbbi malzeme ve ilaç bulunamıyor. Ciddi gıda sıkıntısı da çekilen Halep'te, içerisinde Dünya Gıda Programı tarafından ulaştırılan 10 bin kumanyanın bulunduğu bir yiyecek deposunun da rejim uçakları tarafından vuruldu.
Bölgedeki yerel kaynaklar, Halep'teki muhaliflerin tek çıkış noktası Kastillo yolunun kapalı olması nedeniyle durumu ciddi olan yaralıların kentten çıkarılamadığını aktarıyor.
Suriye'de ay başındaki Ramazan Bayramı'nda ilan edilen üç günlük ateşkeste silahlar bir nebze sussa da, o günden bu yana çatışmalar kaldığı yerden devam ediyor.

Ajanslardan geçti! Dehşete düşüren fotoğraf ile ilgili etiketler Suriye Şam Arbin Halep