Aile Bakanlığı duyurdu: Kronik hastalığı olanlara müjdeli haber geldi! Onlara da destek geliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz günlerde kronik hastalığı olan vatandaşlara aylık destek ödemesi yapacağını duyurdu. Bu program, kronik hastalıklar nedeniyle maddi ve psiko-sosyal kayıplar yaşayan dar gelirli vatandaşlara destek olmak amacıyla başlatıldı. İşte programın tüm detayları ve başvuru koşulları…

Program, Tüberküloz (TB) ve Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) nedeniyle psiko-sosyal ve maddi kayıplar yaşayan hastalara yönelik düzenli bir nakit yardım programı olarak tanımlanıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’nce onaylanmış olan destek ödemelerinden, Halk Sağlığı Yönetim Sistemi'nden hastalık bilgileri alınmış olanlar faydalanabilecek.

Peki bu destek ödemesini kimler alabilir? Destek ödemelerinin miktarı ne kadar? İşte kronik hastalara verilecek destek hakkında bilinmesi gerekenler…

DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kısa bir süre önce düşük gelirli vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla destek ödemeleri programını genişlettiğini duyurdu. Bu girişimin bir parçası olarak, artık kronik hastalığı olan bireylere düzenli ödemeler yapılacaktır. Doğal olarak bu duyuru ilgi uyandırdı ve kimlerin bu yardıma başvurup yararlanabileceği konusunda soru işaretleri yarattı. Buna cevaben Bakanlık, bu destek ödeme programının kapsamına ilişkin olarak kamuoyuna ayrıntılı bilgi verdi.

TB veya SSPE hastası olan kişi veya bakmakla yükümlü olduğu kişiler destek ödemesine başvurabilir. Başvuru sahiplerinin başvuru işlemlerini tamamlayabilmeleri için TC kimlik kartına sahip olmaları gerekmektedir. Program için ödeme tutarı 4.336,84 TL olup, vatandaşlara aylık olarak ödenmektedir.

DESTEK ÖDEMESİNE NASIL BAŞVURULUR?

Aile Bakanlığı duyurdu: Kronik hastalığı olanlara müjdeli haber geldi! Onlara da destek geliyor!

Bu yardımdan yararlanmak isteyen başvuru sahipleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na şahsen gidebilirler. Alternatif olarak Bakanlığın resmi internet hesaplarından yaptığı duyurularla birlikte belirtilen e-Devlet üzerinden de başvuru sürecini tamamlayabilirler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kronik hastalığı olan vatandaşlar için bir destek ödeme programı başlatmıştır. Bu program, TB veya SSPE hastası olan düşük gelirli vatandaşlara mali ve psiko-sosyal destek sağlayacaktır. Eğer siz ya da bakmakla yükümlü olduğunuz kişiler bu programdan yararlanabilecek durumdaysanız, Bakanlığa şahsen giderek ya da e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.

Aile Bakanlığı duyurdu: Kronik hastalığı olanlara müjdeli haber geldi! Onlara da destek geliyor! ile ilgili etiketler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.