Aile Bakanlığı 2 bin 143 personel başvuru ekranı açıldı! Boş kadrolar hangileri oldu? Online başvuru ekranı…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı ilanını duyurdu. Toplamda 2 bin 431 sözleşmeli personelin başvurabileceği o iş ilanı için başvuru ekranı yarın aktif hale gelecek. Online başvuru nasıl yapılacak? İşte detaylar…

Bakanlık belirli dönemlerde ortaya koyduğu şartları karşılayan personelleri için yeni istihdam alanı oluşturuyor. Bu kez Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yeni müjdeli haber geldi. Bakanlığın “Taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 2 bin 431 sözleşmeli personel alımı yapılacaktır” duyurusu paylaşıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden paylaşılan ardından Resmi Gazetede yayınlanan iş ilanının detayları belli oldu. O ilanda “Şartları karşılayan KPSS puan türü üzerinden belirli dereceyi elde eden ve ardından belirlenmiş pozisyonlara uygun olan personellerin yerleştirileceği” söyleniyordu.

BOŞ KONTENJANLAR HANGİLERİDİR?

Aile Sosyal Destek personeli olarak farklı branşlara yönelik belirli sayıda personel alımı yapılacak. Aşağıdaki listeden boş kadrolar incelenebilir:

  • Psikolog, Fizyoterapist, Çocuk gelişimcisi, Öğretmen
  • Diyetisyen, Hemşire, Avukat, Diğer Sağlık Personeli
  • Büro Personeli, Yurt Yönetim Personeli, Tekniker
  • Güvenlik Görevlisi, Teknisyen, Koruma
  • Engelli, Yaşlı, Çocuk Bakımı Destek Personeli

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Aile Bakanlığı 2 bin 143 personel başvuru ekranı açıldı! Boş kadrolar hangileri oldu? Online başvuru ekranı…

Belirli kriterlere uygunluk gösteren kişilerin başvuruda bulunabilmesi için bu mesleklerde en az 3 yıl çalışmış olması gerekiyor. Birim amiri tarafından olumlu görüş almış olmak. Son 3 yıl içerisinde kademede herhangi bir ceza almamak. Erkek adayların askerliğini yapmış olması. Devlet memuru için 40 yaşını doldurmamış olmak. Diğer vatandaşlar için 50 yaşından gün almamış olması şartı aranıyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyenlerin KPSS B grubu puan sıralaması üzerinden şartları karşılaması gerekiyor. 28 Nisan tarihinde başvuruya açık hale gelecek olan online sistem üzerinden kayıt oluşturulabilir. 28 Nisan Cuma günü başlayan kayıtlar 8 Mayıs Pazartesi günü sona erecektir.

AİLE BAKANLIĞI ONLİNE PERSONEL BAŞVURUSU

Online başvuruya açık hale getirilen personel başvurusu için İşe Alım Kariyer Kapısı internet sitesi üzerinden detaylı bilgi sahibi olunabilir.

Başvurular www.işealımkariyerkapısı.cbiko.gov.tr adresi üzerinden yapılabiliyor. Başvuru sırasında hangi pozisyonlar için kaç kişi alınacak? Başvuru şartları neler? Hangi belgeler talep ediliyor? Sınav sürecine dair bilgiler detaylı şekilde www.aile.gov.tr adresi üzerinden duyurulacaktır.

Aile Bakanlığı 2 bin 143 personel başvuru ekranı açıldı! Boş kadrolar hangileri oldu? Online başvuru ekranı… ile ilgili etiketler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alım ilanı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.