Ahmet Zeki Üçok'tan YAŞ kararları için ilk yorum! O kuvvet komutanı için flaş sözler...

YAŞ toplantısında 3 kuvvet komutanı değişirken, eski askeri savcı Ahmet Zweki Üçok, Deniz Kuvvetleri'ndeki atama kararına dikkat çekti.

YAŞ toplantısında 3 kuvvet komutanı değişirken, eski askeri savcı Ahmet Zweki Üçok, Deniz Kuvvetleri'ndeki atama kararına dikkat çekti. Habertürk canlı yayınında konuşan Üçok, "Teamüllere göre ilk defa bu kadar radikal bir atama görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda komuta sıralamalarında artık yeni bir dönemin başladığının habercisi bu atama." dedi.

İşte Üçok'un değerlendirmeleri:

Yaşar Güler paşanın atanması bence en adil davranışlardan biri oldu. Özellikle 15 temmuz ile ilgili kimsenin üzerinde herhangi bir şaibe bulamayacağı kişidir. O hain gecede en şiddetli saldırılara maruz kalmış kişidir ve dik durmuştur. TSK'da da sevilen bir isimdir.

Hava Kuvvetleri komutanlığında da teamüllere uygun bir atama olduğu görülüyor.

Deniz Kuvvetleri'nde biraz farklılıklar var; Adnan Özbal rütbesinin ikinci yılında henüz ve 5. sırada. Önündeki 4 isimden vazgeçilmiş görünüyor. Ben Adnan Özbal'ın bu rütbeye gelmesine en çok sevinenlerdenim. Deniz Kuvvetleri'nde de çok sevilen bir isimdir. Ancak teamüllere göre ilk defa bu kadar radikal bir atama görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda komuta sıralamalarında artık yeni bir dönemin başladığının habercisi bu atama. Ben Adnan Özbal'ın hak ettiğini ancak TSK için çok da uygun olmadığını düşünüyorum. İlk defa 5. sıradan birinin alıp Kuvvet Komutanı yapılması TSK'da bir ilk. Bu önümüzdeki yıllarda bir problem yaratabilir diye düşünüyorum.

Bu durum örneğin Yaşar Güler paşanın da Org. Akar sonrasında Genelkurmay Başkanı olamayabileceği anlamına da geliyor.

Ahmet Zeki Üçok'tan YAŞ kararları için ilk yorum! O kuvvet komutanı için flaş sözler... ile ilgili etiketler YAŞ Deniz Kuvvetleri ahmet zeki üçok atama
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.