Ahmet Şık'ın skandal sözlerine soruşturma: Türkiye'ye akıl almaz sözler söyledi

27. Dönem Milletvekili Ahmet Şık hakkında katıldığı bir yayında sarfettiği sözlerle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldı.

HDP'den milletvekili olan ancak sonrasında istifa ederek TİP'e geçen Ahmet Şık'ın skandal sözlerine soruşturma açıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ahmet Şık hakkında resen soruşturma başlattı.

Ahmet Şık, Ruşen Çakır'ın yayınında yaptığı açıklamalarla büyük tepki geçmişti. Türkiye Cumhuriyeti hakkında skandal sözler söyleyen Ahmet Şık, muhalefete de tepki göstermişti.

Ahmet Şık'ın skandal sözlerine soruşturma: Türkiye'ye akıl almaz sözler söyledi

Ahmet Şık, şunları söylemişti:

"Muhalefetin yaptığı şey belli. Düzen içi muhalefet diye bir tanım vardır literatürde. Ben istisnasız, birkaçını ayırarak söylüyorum, parlamento içerisinde ciddi bir düzen içinde bir muhalefet vardır. Bizim derdimizin sistemle ilgili olduğunu herkesin kafasında yer etmesi gerekiyor. Ben bu bozuk düzene sahip olma yarışı içerisinde herhangi bir muhalif partiden bu ülkeye bir hayır geleceğini düşünmüyorum. Dolayısıyla kendimizi konumlandıracağımı yer düzen karşıtı olmaktır. Bana hep şey deniyor ya! Devlete katil demiş bir adam. Ya evet, bu devlet katil kardeşim. Bana bunu söylediğim için kızanlar Sedat Peker'in devletin katil olduğunu anlattığı videolardan ya öyle miymiş diyorlar ya da alkışlıyorlar"

TÜRKİYE İÇİN SKANDAL SÖZLER

"Evet, Türkiye devleti katildir. Tıpkı dünyanın diğer devletleri gibi. En ileri demokrasinin örnek alındığı ülkelerinin tarihlerinde de konolizasyon sürecinde ellerine bulaşmış ve ne kadar yıkasa da çıkamayacak kan vardır. Bütün devletlerin tarihi kanlıdır. Türkiye bundan azade değil ki!"

Öte yandan Ahmet Şık, Türkiye Cumhuriyetinin yıkılması gerektiğini iddia etmişti.

Ahmet Şık'ın skandal sözlerine soruşturma: Türkiye'ye akıl almaz sözler söyledi ile ilgili etiketler soruşturma ahmet şık Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.