Ahmet Nur Çebi: Kenan Karaman transferinde hata yaptığımızı düşünmüyorum

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu... "Kenan Karaman transferinde hata yaptığımızı düşünmüyorum" diyen Çebi, Cyler Larin'in de takımda kalmak istediğini açıkladı ve ekledi: "Canı başka yere gitmek istiyorsa gider, ben hiç o konuda taviz vermem."

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Ajax maçı sonrası gazetecilerle sohbet ederek önemli açıklamalarda bulundu. Son günlerde eleştirilen milli forvet Kenan Karaman transferine ilişkin dikkat çekici açıklamalar yapan Çebi, şunları söyledi:

"Kenan için şunu söyleyebilirim, yerli futbolcu konusunda ısrarcıydı federasyon, ondan daha iyi yerli kim var bilmiyorum? Kenan'da, hocanın tatilde olduğu bir aylık dönemde acele etmemiz gerekiyordu, yerli futbolcu konusunda baskı vardı. Milli futbolcu olduğu için ve gelişim göstereceğine inandığımız için aldık. Hata yaptığımızı düşünmüyorum. Salih'i de hoca istedi."

TAKIM MALİYETİ 50 MİLYON EURO'YU GEÇMİYOR

"Transferler için Şampiyonlar Ligi'nden gelen paranın tamamını değil dörtte birini falan harcadık. Bu transferleri hem şampiyon olmak için yaptık, hem de ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edeceğimiz için yaptık, amacımız hiç bir zaman hava atmak olmadı. Takımın maliyeti şu an 50 milyon Euro'nun altında. Dünya çapında oyuncuları çok ciddi indirimler yaptırarak aldık. Özellikle Pjanic için verdiğimiz paralar çok yüksek değil. 9 milyon euro yıllık ücret alan Pjanic için 2 milyon 750 bin Euro veriyoruz. Transfer döneminde almak isteyip de alamadığımız tek oyuncu Kaan Ayhan oldu. Devre arasında takımındaki durumuna göre tekrar girişimde bulunacağız. Ayrıca Gedson Fernandes'i de son gün alıyorduk ama Pjanic çıkınca vazgeçtik ve tercihimizi Pjanic'ten yana kullandık. Cenk Tosun'a da sözüm var, sezon sonu gelmek isterse kapımız ona açıktır."

CYLE LARIN DEVRE ARASI AYRILACAK MI

"Larin kalmak istiyor, görüşmeler devam ediyor. Daha bugün (dün için) görüştük menajeriyle. Canı başka yere gitmek istiyorsa gider, ben hiç o konuda taviz vermem, yani Beşiktaş'ta kalmak istemeyen, bizi zor durumda bırakacak futbolcuyla ben fazla uzun görüşmem, kısa keserim."

Ahmet Nur Çebi: Kenan Karaman transferinde hata yaptığımızı düşünmüyorum

LENS MESELESİ...

"Lens ve Ljajic ile bu kontratları nasıl yaptınız, hatta Douglas. 3 tane futbolcuyu sizlerin takdirine bırakıyorum. Milyonlarca Euro'luk bu futbolculara neden 100 bin 200 bin Euro teklif geliyor. Karagümrük Lens için bize 300 bin Euro brüt para verdi, neti 150 bin Euro yapıyor. Kulüpteki sponsor aracını bile istedi Lens, artık bu kadarı bana ağır geldi yani."

"Adem'le biz anlaştık, son dakikada kararından vazgeçti. Adem'i alan olmadığını, taliplisi olmadığını düşünüyorum. Muhtemelen anlaşabileceğini düşündü, zayıf ihtimaldi ama olmayınca profesyonel kafa yapısıyla kontratına yaslandı yürüdü. Bu 3 futbolcu da 'Beşiktaş'ta sağlıklı yaşıyorlar'. Bu futbolcularla o kontratları imzalarken düşünecektiniz. Ljajic için daha geçen hafta 2 milyon Euro son taksiti ödedik. Bunu alanlar kulübüyle 6.5 milyon Euro kontrat yapmışlar, üstüne ödemeyi de ertelemişler. Bütün ödemelerini biz yaptık, tam 6.5 milyon Euro."

Ahmet Nur Çebi: Kenan Karaman transferinde hata yaptığımızı düşünmüyorum ile ilgili etiketler Beşiktaş Ahmet Nur Çebi Kenan Karaman cyle larin
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.