Ahmet Nur Çebi: Ersin ve Rıdvan'ı çok önemli rakamlar gelirse satabiliriz

Beşiktaş'ın iki genç yeteneği Ersin Destanoğlu ve Rıdvan Yılmaz'a transfer teklifi yağıyor. Başkan Ahmet Nur Çebi, "Bu çocuklara talep var. Yalnız bu çocuklarla biraz daha devam etmeyi ben tercih ediyorum, şahsen benim tercihim bu. Ama çok önemli rakamlar yakaladığımız zaman da Beşiktaş'ın menfaati için gitmelerine müsaade edebiliriz ama şu anda kafamdaki tablo kalmaları" sözleriyle son durumu açıkladı.

Beşiktaş altyapısından yetişen ve bu sezon gelişimleriyle Siyah-Beyazlı taraftarları en az şampiyonluk kadar mutlu eden kaleci Ersin Destanoğlu ile milli sol bek Rıdvan Yılmaz'a teklif yağıyor. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, iki ismin de kalmasından yana olduğunu belirtti  ancak iyi bir rakam gelirse diye de açık kapı bıraktı.

İHA'ya konuşan Çebi, Kartal'ın iki genç yıldızı için şunları söyledi: "Ersin'e, Rıdvan'a hepsine çok teklif geliyor. Bunlar da bizi gururlandırıyor. Bu çocukların yetişmesine katkı veren hocalarıma da buradan çok teşekkür ediyorum. Altyapıdan gelen, üstyapıda da bunlara oynama şansı veren teknik direktörümüze de çok teşekkür ediyorum. Bu çocuklara talep var. Yalnız bu çocuklarla biraz daha devam etmeyi ben tercih ediyorum, şahsen benim tercihim bu. Ama çok önemli rakamlar yakaladığımız zaman da Beşiktaş'ın menfaati için gitmelerine müsaade edebiliriz ama şu anda kafamdaki tablo kalmaları."

Bu sezon Süper Lig'de 18 maçta forma giyen 20 yaşında Rıdvan Yılmaz, ilk asistini 2-0'lık Galatasaray galibiyetinde yapmış, ertesi hafta da Karagümrük maçını boş geçmemişti. Sezon 1 gol, 2 asistle tamamlayna Rıdvan, golünü ise 7-0'la Hatayspor maçında attı. Şenol Güneş tarafında EURO 2020'ye götürülen genç ismin piyasa değeri 2 milyon euro civarında ve sözleşmesi 2023'e kadar devam ediyor.

Rıdvan'dan 5 ay büyük olan 1.95'lik kaleci Ersin ise 35 lig maçında oynadı. Sezon başında "Beşiktaş'ın kalecisi yok" denirken Sergen Yalçın kendisine genç yaşta kaleyi teslim etmekte tereddüt etmemişti. Piyasa değeri 5 milyon euroyu geçen Ersin'in de sözleşmesi 2023'e kadar devam ediyor. 

Ahmet Nur Çebi: Ersin ve Rıdvan'ı çok önemli rakamlar gelirse satabiliriz

MONTERO & MENSAH KESİN GİDİYOR

Başkan Ahmet Nur Çebi, şampiyon kadroyu bozmak istemediklerini vurguladı. Belli mevkilere transfer düşündüklerini ancak daha önce belirttiği gibi popülist davranmayacağını söyleyen Çebi, şöyle devam etti:

“Şimdi transfer çalışmaları daha henüz fiili görüşmeler başlamadı ama kendi çalışmalarımız 1 seneden beri sürüyor. Çifte kupayla kapattığımız kadroyla, teknik kadroyla, idari personelle ve futbolcularımla yola devam etmek istiyorum. Eğer başarabilirsem, sadece stoper konusunda gidecek Montero’nun yerine bir arkadaş. Mensah'ın yerine bir transfer. Bir de sakatlanan Cenk kardeşimizin yerini tamamlayacak iyi bir santrforla yolumuza devam etmek istiyoruz."

"Ekonomik anlamda da başarılı olmak zorundayız. Aksi halde her zaman söylüyorum, maaşını zamanında veremediğiniz futbolcuların, iki ay sonra yeni kurallara göre kontratlarını feshetme hakları var. Bu ne kadar tehlikeli biliyor musunuz? Yani iki ay parasını vermediniz, 3 milyon, 5 milyon kontrat yaptınız iki yıllık, üç yıllık. Adam bir yerde 1 milyon Euro’ya oynarsa aradaki farkı gelip sizden 2 yıllık, üç yıllık, 3 milyon, 5 milyon, 10 milyon Euro tazminat alabilir. Yani getirdiniz, uçakta fotoğrafları verdiniz. Yer yerinden oynadı. Sonra parasını ödeyemediniz. Ekonomi ortada, borçlar ortada. O zaman da kulübe çok büyük zarar vermiş olursunuz. Bütün mesele başarıyı sağlıklı bir yapıyla gerçekleştirebilmek."

GHEZZAL, ROSİER, ABOUBAKAR...

Ghezzal, Rosier ve Aboubakar’ın gelecek sezon takımla devam edip etmeyecekleriyle alakalı bir soruyu siyah-beyazlı kulübün başkanı, şu şekilde cevaplandırdı:

"Hepsiyle ilgili biz görüşmelerimize bu pazartesi gününden itibaren yeni başladık. Çünkü herkesin bir dinlenmeye, nefes almaya ihtiyacı vardı. Herkes ülkelerine gitti ve bu çocuklarımızın bir de şu anda öyle veya böyle kendi ülkelerinde milli takımların içerisinde vazifeleri var, yerine getirmeleri gereken görevleri var. Çok da kafalarının karışmaması lazım. Acelemiz yok, önümüzde kampa kadar 1 aylık bir süre var. Sakin ve sessiz yapılabilecek her transfer bir de popülist davranmıyorsanız, iyi de araştırmışsanız sağlıklı sonuçlara sebebiyet verecektir."

Ahmet Nur Çebi: Ersin ve Rıdvan'ı çok önemli rakamlar gelirse satabiliriz ile ilgili etiketler Beşiktaş Ahmet Nur Çebi Ersin Destanoğlu. Rıdvan Yılmaz
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.