Ahmet Hakan: Tutuklayarak cezalandırma son bulur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta içinde gerçekleşen AK Parti Grup Toplantısı'nda sinyalini verdiği hukuk reformuna ilişkin bugünkü köşe yazısında değerlendirmelerde bulunan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, ''Hukukta reform olursa tutuklayarak cezalandırma son bulur'' ifadelerini kullandı.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın "Ekonomi ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz" açıklamasına ilişkin olarak, "Hukukta reform olursa tutuklayarak cezalandırma son bulur" yorumunu yaptı.

''TUTUKLAMA İSTİSNA OLUR''

Hakan, "Yüzler güler. Karamsarlığın yerini iyimserlik alır. Daha iyiye doğru yelken açılır.Tutuklayarak cezalandırma son bulur. Tutuklama istisna olur.- Yabancı yatırımcıya güven verilir. Yabancı yatırımcıdan daha önemlisi: Vatandaşa güven verilir. Yatırımın önü açılır. İş dünyasının kaygısı diye bir şey kalmaz. İdeolojik yargı anlayışı örselenir. 'Ankara’da hâkimler var' deme fırsatı doğar." ifadelerini kullandı.

''BİR ANDA MUTLULUK RÜZGARI KAPLAR HER TARAFI''

Hakan yazısında, "Hukukta reform', o kadar güzel bir şeydir ki... Hiçbir şey yapılmasa ve sadece adı fısıldansa bile... Bir anda bir mutluluk rüzgârı kaplar her tarafı. Son birkaç gün Türkiye’de olan budur, bundan ibarettir. Siz bir de hukukta reformun hayata geçtiğini hayal edin!" görüşünü dile getirdi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Ahmet Hakan: Tutuklayarak cezalandırma son bulur ile ilgili etiketler Ahmet Hakan Hürriyet hukuk köşe yazısı reform tutuklama
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.