'Cübbeliler, Menziller, Nakşiler neden İzmir'de değil?'

İzmir depreminin ardından ortalıkta gözükmeyen cemaatler ile ilgili bir yazı kaleme alan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, hayır işlerinde en önde koşması gereken yapıların 'tarikat ve cemaatler' olması gerektiğini belirtti. Hakan, "Neden İzmir’de değiller Cübbeliler, Menziller, Nakşiler? Neden koşturmuyorlar ahaliye yardım için?" diye sordu.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Hakan, tarikat ve cemaatlerin İzmir'de yaşanan depremin ardından bölgeye gitmemelerini eleştirdi.

Hakan, "Hayır hasenat işlerinde en önde koşması gereken yapılar değil midir bunlar? Biz neden bunları siyaset peşinde, kadro peşinde, kadınlara akıllar verme peşinde, cinsellik ölçüleri koyma peşinde koşarlarken görüyoruz da deprem bölgesinde göremiyoruz?" ifadelerini kullandı.

Hakan'ın bugünkü köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Neden İzmir’de değiller Cübbeliler, Menziller, Nakşiler? Neden koşturmuyorlar ahaliye yardım için? Neden bir çorbacık dağıtıp 'Allah razı olsun' dedirtmiyorlar? Neden bir derde merhem olmayı düşünmüyorlar? Neden herkese 'Helal olsun adamlara' dedirtmiyorlar? Neden? Neden? Neden?

Tarikatçılık ya da cemaatçilik... Milletten paralar toplayıp koca koca binalar dikmek midir? Holdingler kurup parayla oynamak mıdır? Müritleri devlet kadrolarına yerleştirmek için çırpınmak mıdır?

Ondan sonra da sorarlar: Sen niye bu tarikatlara falan mesafelisin diye..."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

'Cübbeliler, Menziller, Nakşiler neden İzmir'de değil?' ile ilgili etiketler Ahmet Hakan menzil İzmir deprem cübbeli nakşibendi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.