Ahmet Hakan, Nureddin Nebati'nin konuşmasına hayran kaldı!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmaya övgüler geldi. Hakan, gergin bir ortamda devam eden görüşmelerde ılımlı bir üslup kullanan Nebati'ye teşekkür etti

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Meclis'te bütçe görüşmelerinde asgari ücret konusunda işçileri heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. 

Asgari ücret görüşmelerinin devam ettiğini belirten Nebati "Herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz işçi kardeşlerimiz rahat etsin" dedi.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ise bugün köşe yazısında bu flaş açıklamadan çok Bakan Nebati'nin üslubuna odaklandı.

"Açılın! Bakan Nebati’yi öveceğim birazcık" başlığını taşıyan yazısında, Nureddin Nebati'nin muhalefete yaptığı çağrıyı aktaran Hakan şu ifadeleri kullandı;

"TÜİK kapısına dayanan CHP’ye ve tüm muhalefet partilerine şöyle dedi:

“Detaylı bilgi talep eden tüm siyasi parti temsilcilerimizi Bakanlığımıza davet ediyorum. Lütfen gelin. Rahat rahat görüşelim, konuşalım.”

Muhalefet sıralarından şöyle sesler işitildi:

“Sayın Bakan! İçeriye almamazlık yapmazsınız değil mi?”

Bakan Nebati’nin buna karşı verdiği cevap, şeker gibiydi:

“Tatlımız var, meyvemiz bol.”

İşte budur abi.

Bu kadardır."

Ahmet Hakan yazısının devamında şunları kaydetti;

"Bu yaklaşım, bu üslup, bu tutum, bu dil...
Baltaları gömdürür, sıkılı yumrukları gevşetir, sertlik yanlılarının gardını düşürür, cepheleşme illetinden beslenenleri azıksız bırakır.

Nitekim Bakan Nebati’nin konuşması, anında karşılık buldu.
Bakan Nebati’nin konuşmasından sonra söz alan muhalefet temsilcileri, üslup için teşekkür etmeyi ihmal etmediler.

Ne yalan söyleyeyim.
Ben siyasetin böyle yapılanını seviyorum.

Sevdiğim ve özlediğim siyaset yapma biçiminden şahane bir örnek sunduğu için Bakan Nebati’ye bin teşekkür. "

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

 

Ahmet Hakan, Nureddin Nebati'nin konuşmasına hayran kaldı! ile ilgili etiketler Ahmet Hakan TBMM nureddin nebati muhalefet
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.