Ahmet Hakan, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını açıkladı!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir yıl kaldı. AK Parti ile MHP'nin adayı belli; Cumhurbaşkanı Erdoğan. İYİ Partililer ise adaylarının Meral Akşener olduğunu dillendiriyor. Kapalı kutu olan ise CHP. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan CHP içinde ortaya atılan ve artık yüksek sesle konuşulduğunu ifade ettiği Haluk Koç'u açıkladı.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, "Saadet de tıpkı Milli Selamet gibi anahtar parti oldu" başlıklı yazısında 2019 seçimleri için Saadet Partisi'nin AK Parti ve MHP tarafından istendiğini belirterek, ittifak dışında başka bir muhafazakar parti istenmediğini yazdı.

Saadet Partisi'nin muhafazakâr parti olarak önemine dikkat çeken Hakan, partinin oy oranının ve kapsamının 2019 seçimi için çok önemli olduğunu aktardı. Ahmet Hakan, köşesinde ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi'nde konuşulan Cumhurbaşkanı adayını açıklayarak yazısında şu ifadeleri kullandı:

CHP, HALUK KOÇ'U ADAY YAPACAKMIŞ

CHP Parti Meclisi’nde ciddi ciddi konuşmuşlar. “Cumhurbaşkanı adayı olarak Haluk Koç’u gösterelim” falan demişler.

Var ya...

CHP hakikaten de eğer Haluk Koç’u aday gösterirse...
Ve başkanlık seçimi ikinci tura kalırsa...
Meral Akşener, ikinci turda en yüksek oyu alan aday olur."

HALUK KOÇ KİMDİR?

Ahmet Haluk Koç, 3 Ekim 1954 yılında İstanbul’da doğmuştur. Aslen Karadenizlidir. Babasının adı Salih Zeki, annesinin adı Nezahat’tır.

1973 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra gittiği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni derece ile bitirdi. Ve İç Hastalıkları Uzmanı oldu. Hematoloji Yan Dal Uzmanlığı alanında da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı ile Hematoloji Bilim Dalı’nda tamamladı.

1990 yılında doçent, 1996 yılında da profesör oldu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hematoloji Bilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Türk Hematoloji Derneği Genel Sekreterliği ve Kemik İliği Transplantasyonu Alt Grup Başkanlığı görevlerini yürüttü. Avrupa Kan ve Kemik İliği Transplantasyonu Kongre Başkanlığı yaptı. Yurt içi ve yurt dışında, 200’ün üzerinde makalesi yayınlandı.

haluk_koc

2002, 2007 ve 2011 yılında yapılan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi‘nden Samsun milletvekili seçildi.

Haluk Koç, 22 Mayıs 2010 CHP Kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu‘nun genel başkan seçilmesinin ardından dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirildi ise de 3 Kasım 2010’da bu görevden ayrıldı. 30 Temmuz 2012 tarihinden itibaren Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde Kamu Politikalarından sorumlu Genel Başkan yardımcısı ve Parti Sözcüsü görevine atandı.

Çok iyi düzeyde Fransızca ve iyi düzeyde İngilizce bilen Haluk Koç, Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Ahmet Hakan, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını açıkladı! ile ilgili etiketler Ahmet Hakan CHP cumhurbaşkanı adayı haluk koç
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.