Ahmet Hakan: Atatürk yaşasaydı bu profesörü sopayla kovalardı

"Çanakkale Köprüsü’nü Çanakkale Zaferi’ni Atatürk’le anmayalım, köprüyle analım diye yapıyorlar" açıklamasında bulunan Prof. Dr. Uğur Emek'e bir tepki de Ahmet Hakan'dan geldi. Ahmet Hakan, "Atatürk yaşasaydı, saçmalığın daniskası olan şu tuhaf tezi işitseydi bu profesörü sopayla kovalardı." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü, Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünde tarihi bir törenle açıldı. Çanakkale'nin yakut gerdanlığı olarak nitelendirilen dev proje, Karar Gazetesi yazarı Ekonomist Prof. Dr. Uğur Emek'i rahatsız etti. Köprüyü 'eser siyaseti' olarak nitelendiren Emek, "Köprü, Çanakkale Zaferi'ni Atatürk ile anmamak, köprü ile anmak için yapıldı" dedi.

Emek'in bu sözleri Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın da gündemindeydi. Söz konusu açıklamalara köşesinde tepki gösteren Ahmet Hakan şu ifadeleri kullandı:

"HALK TV’ye çıkmış bir profesör.

Hadi adını da vereyim:

Prof. Uğur Emek.

Kelimesi kelimesine şöyle demiş:

“Çanakkale Köprüsü’nü neden mi yapıyorlar? Çanakkale Zaferi’ni Atatürk’le anmayalım, köprüyle analım diye yapıyorlar. Proje bu.”

Atatürk yaşasaydı...

Ve saçmalığın daniskası olan şu tuhaf tezi işitseydi...

Bu profesörü sopayla kovalardı."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Ahmet Hakan: Atatürk yaşasaydı bu profesörü sopayla kovalardı ile ilgili etiketler Ahmet Hakan Atatürk Uğur Emek çanakkale köprüsü
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.