Ahmet Davutoğlu: Erdoğan sürprize hazır olmalı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, merkezi İngiltere'de bulunan Reuters haber ajansına konuştu. Doğu Akdeniz'deki gerilimi değerlendiren Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgeye yaklaşımın "çok riskli" olduğunu söyleyerek, ''Türkiye, gücü diplomasiden daha öncelikli görüyor. Maalesef hükümet doğru bir diplomatik performans sergilemiyor.'' ifadelerini kullandı. Erken seçim iddiaları hakkında konuşan Davutoğlu, ''Erdoğan, Bahçeli'den her türlü sürprize hazır olmalı'' dedi.

Gelecek Partisi lideri ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiliz haber ajansı Reuters'a demeç verdi.

Son zamanlarda Yunanistan ile artan Doğu Akdeniz gerilimine değinen Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgeye yaklaşımın "çok riskli" olduğunu söyleyerek, "Türkiye, gücü diplomasiden daha öncelikli gördüğü için Doğu Akdeniz'de askeri çatışma riski içerisinde. Maalesef hükümetimiz düzgün bir diplomatik performans sergilemiyor" dedi.

Atina ve Ankara'nın diplomasiyi kullanması gerektiğini belirten Davutoğlu, "her an bir kriz patlayabilir" diye konuştu.

''HER İKİ TARAFINDA YANLIŞ YAPIYOR''

"AB'ye 'masaya oturalım ve tüm görüşleri paylaşalım' denmeli. Oturup birbirimizle konuşmamız lazım. Karşı tarafın hatası Türkiye'nin stratejik endişelerini görmezden gelmek. Bizim hatamız ise pozisyonumuzu karşı tarafa anlatacak gerekli diplomatik çabaya göstermeden açıklamak. İki taraftaki bu psikolojik tansiyon bir tıkanıklığa ve riskli askeri karşılaşmaya neden olabilir" ifadelerini kullanan Davutoğlu, "Herkesin kazanması için yeni bir stratejik vizyon gerekiyor. Böyle durumlarda bir tarafın kazandığı diğer tarafın kaybettiği bir örneğe hiç rastlamadım. Doğu Akdeniz'de vaziyet kaybet-kaybet şeklinde. Maalesef Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin temel stratejik gereksinimlerini anlamıyor... Avrupalı liderler Doğu Akdeniz'in Türkiye için hayati stratejik öneme sahip olduğunu anlamalı. Kimse Türkiye'yi köşeye sıkıştıramaz, zorla bir şey yaptıramaz, Türkiye'yi karaya hapsedemez" diye konuştu.

"TÜRKİYE’DE ERKEN SEÇİME HAZIR OLMALISINIZ"

Olası erken seçim hakkındaki görüşü sorulan Davutoğlu, ''Kasım 2015’te en yüksek oyla kazandım… Parti darbesiyle beni attılar, sonra ülkede darbe, bir referandum, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve iki yerel seçim… Ekonomik ve psikolojik olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bu koalisyon için 2023’e kadar devam etmek zor çünkü Bahçeli’yi biliyoruz, sürprizlere bayılır…

Türkiye’de erken seçime hazır olmalısınız. Erdoğan, Bahçeli’den her türlü sürprize hazır olmalı.''

Ahmet Davutoğlu: Erdoğan sürprize hazır olmalı ile ilgili etiketler Doğu Akdeniz Türkiye Reuters Ahmet Davutoğlu İngiliz İngiltere
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.