Ağaoğlu: "Talisca zaman kaybı olur"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bir süredir ismi Bordo-Mavili kulüple anılan Talisca konusuna açıklık getirdi. Ağaoğlu, Beşiktaş'ın eski yıldızının maliyetinin çok yüksek olduğunu belirterek "Zaman kaybından başka bir şey değil" yorumunda bulundu.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve beraberindeki yöneticiler Mehmet Yiğit Alp, Ertuğrul Doğan, Ömer Sağıroğlu ve Emin Kahraman, Trabzon’da sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Ağaoğlu, burada transfer çalışmaları, kulübün ekonomisi ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“TALISCA VE ELNENY HİÇ GÜNDEMİMİZE GELMEDİ”

Ağaoğlu, Talisca ve Elneny transferlerine yönelik şunları söyledi:

“Geçen sene Talisca çok gündeme getirildi. Bizim bu ve buna benzer ölçekte transfer yapmamız mümkün değil. Bir oyuncuya Trabzonspor’un 7-8 milyon Euro maaş ödemesi mümkün değil. Elneny’in transferi de çok yazıldı. Net maaşı 2.5 milyon Euro. Bu oyuncular hiçbir zaman gündemimize gelmedi. Hiçbir şekilde bu oyuncularla görüşme yapılmadı. Yaparsanız da zaman kaybından başka bir şey değil.”

Ağaoğlu: "Talisca zaman kaybı olur"

Yüksek maliyetlerde oyuncu transfer etmelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Ağaoğlu, bu konuda şunları dedi:

“2.5 yılda ödediğimiz bonservis bedeli toplamda 13 milyon Euro. Son transferler de buna dahil. Ödediğimiz menajerlik ücreti ise yine son transferle birlikte 3.7 milyon Euro. Sezonluk futbolcu maliyetleri ise 2017-18 sezonunda 35 milyon Euro, 2018-19 sezonunda 18 milyon Euro, 2019-20 sezonunda 16 milyon Euro. Bu sezon Sörloth’un satışından kaynaklı artan gelir artışıyla belki tekrar 14-15-16 milyon Euro civarında bir kadro oluşturma imkanımız olacak.”

“VİTOR HUGO YÖNETİM TARAFINDAN REDDEDİLDİ”

Stoper transferi için gündemde olan Vitor Hugo’nun yüksek maliyet nedeniyle yönetim tarafından onaylanmadığını bildiren Ağaoğlu, şöyle devam etti:

Vitor Hugo izleme ekibinin önerdiği, teknik heyetin onayladığı gündemimizde bir oyuncuydu ancak mali şartlar nedeniyle yönetimimiz tarafından reddedildi. Oyuncunun 4 senelik maliyeti 15 milyon Euro. O parayı biz ödeyemeyiz. Dolayısıyla şu anda gündemimizde değil. Trabzonspor’un yıllık oyuncu maliyeti 15 milyon Euro’ları aşamaz. Dolayısıyla bu tür maliyetli oyuncuları transfer etme şansımız yok.” (DHA)

Ağaoğlu: "Talisca zaman kaybı olur" ile ilgili etiketler Trabzonspor Ahmet Ağaoğlu anderson talisca
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.