Ahlat Ağacı konusu nedir? Oscar adayı Ahlat Ağacı filminin oyuncuları kimlerdir?

Ahlat Ağacı filmi Türkiye'nin Oscar adayı oldu. Nuri Bilge Ceylan'ın filmi Ahlat Ağacı'nın Oscar adayı olması ile birlikte vatandaşlar detayları araştırmaya başladı. Ahlat Ağacı'noın konusu ve oyuncularının kimler olduğu merak ediliyor. Peki Ahlat Ağacı filminin konusu nedir? Oscar adayı Ahlat Ağacı filminin konusu nedir? Detaylar haberimizde...

Ahlat Ağacı filminin konusu nedir? Nuri Bilge Ceylan'ın filmi Ahlat Ağacı, Türkiye'nin Oscar adayı oldu. Senaryosunu Ebru Ceylan ve Akın Aksu ile birlikte yazdığı filmin konusu ve oyuncuları merak ediliyor. Peki Ahlat Ağacı filminin konusu nedir? Oscar adayı Ahlat Ağacı filminin oyuncuları kimlerdir? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Ahlat Ağacı konusu nedir? Oscar adayı Ahlat Ağacı filminin oyuncuları kimlerdir?

AHLAT AĞACI
Sinan oldum olası edebiyatla ilgili bir genç adamdır ve yazar olmak istemektedir. Anadolu'da doğduğu köye dönen genç adam kitabını bastıracak parayı bulmak için tüm enerjisini harcamaya başlar ancak babasının geçmişten kalan borçları başına dert olacaktır... Nuri Bilge Ceylan'ın sekizinci sinema filmi olan Ahlat Ağacı'nın yapımcılığının Türkiye ayağını Zeynep Özbatur Atakan üstleniyor.

AHLAT AĞACI OYUNCU KADROSU

Ahlat Ağacı’nın başrollerini Doğu Demirkol, Ahmet Rıfat Şungar, Bennu Yıldırımlar, Hazar Ergüçlü ve Murat Cemcir, Tamer Levent, Ercüment Balakoğlu, Kadir Çermik paylaşıyor.

BENNU YILDIRIMLAR

Bennu Yıldırımlar, 22 Kasım 1969 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Erenköy Kız Lisesini 1986 yılında bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'ne girdi. İki sene de Eski Yunan Dili ve Edebiyatı okudu. Üniversitede okurken İstanbul Şehir Tiyatrosuna girdi, 1988 yılından beri İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çalışıyor.
İlk oynadığı tiyatro oyunuAristopfanes'in "Kuşlar" adlı oyunuydu.
1990 yılının haziranındaİstanbul ÜniversitesiDevlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur. 1990-1991 sezonunda İngiltereLondra Westminster Adult Education Institute'te drama üzerine kurs gördü. Orada workshop'lara katıldı ve İngilizcesini ilerletti.

Bennu Yıldırımlar, 1997'de küçük-büyük herkesi ekranlara bağlayan "Süper Baba" dizisinin asi kızı Elif olarak tanındı ve sevildi. Daha sonra Reşat Nuri Güntekin'in romanından uyarlanan ve ekranların çok sevilen dizisi haline gelen "Yaprak Dökümü"nün sabırlı Fikret'i olarak gönüllere yerleşti.

Bennu Yıldırımlar, banka reklamları, AEG, Bosch,Ariel, Yeniyüzyıl gazetesi, Capri Sun gibi markaların reklamlarında da oynamıştır.

Bennu Yıldırımlar, İstanbul Devlet Tiyatroları oyuncusu Bülent Emin Yarar ile 1995 yılından beri evli olup Ada (d.1999) adında bir kızı vardır.

Bennu Yıldırımlar, 2013 yılında, Yapımcısının Fatih Aksoy olduğu Med Yapım imzalı "Umutsuz Ev Kadınları" dizisinde Nermin karakterini canlandırdı. Dizide başrolleri Evrim Solmaz'ın diziden ayrılması üzerine diziye giren Deniz Uğur,Songül Öden, Bennu Yıldırımlar, Ceyda Düvenci, Özge Özdercanlandırmıştır.

Ödülleri :
1994 - Ankara Film Festivali - Ağrı'ya Dönüş, Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu Ödülü
1996 - Bedia Muvahhit Ödülü, Bir Atın Öyküsü
1998 - İsmet Küntay Ödülü, Huzur
2000 - Sadri Alışık Ödülleri - Kaç Para Kaç
2006 - Lions Tiyatro Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Saygılı Yosma
2008 - 35. Altın Kelebek 2008 TV Yıldızları Yarışması Ödülleri, En iyi Kadın Oyuncu

Tiyatro :
2012 - Dar Ayakkabıyla Yaşamak : Dušan Kovacevic - İstanbul Şehir Tiyatroları
2011 - Buluşma Yeri : Dušan Kovacevic - İstanbul Şehir Tiyatroları
2009 - İntiharın Genel Provası : Dušan Kovacevic- İstanbul Şehir Tiyatroları
2007 - Üç Kızkardeş - Anton Çehov (Maşa) - İstanbul Şehir Tiyatroları
2006 - Saygılı Yosma - Jean-Paul Sartre (Lizzie) - İstanbul Şehir Tiyatroları
2002-2007 - Yaprak Dökümü - Reşat Nuri Güntekin'in romanından (Fikret) - İstanbul Şehir Tiyatroları
2002-2003 - III. Richard - William Shakespeare - İstanbul Şehir Tiyatroları
2002- Ateş Yüzlü - Marius von Mayenburg - İstanbul Şehir Tiyatroları
2002- Kadınlar.Savaş.Komedi - Thomas Brasch - İstanbul Şehir Tiyatroları
2001-2002 - Herkes Aynı Bahçede - Anton Çehov oyunları kolajı - İstanbul Şehir Tiyatroları
1998-1999 - Huzur - Ahmet Hamdi Tanpınar'ın romanından (Nuran) - İstanbul Şehir Tiyatroları
1995 - Bir Atın Öyküsü - Lev Tolstoy'dan uyarlayan M. Rozovsky - İstanbul Şehir Tiyatroları
1994 - Askerliğim - Neil Simon - İstanbul Şehir Tiyatroları
1990 - Üç Kızkardeş - Anton Çehov - İstanbul Şehir Tiyatroları

FİLMLERİ VE DİZİLERİ :

1988 - Perili Köşk – TRT (Dizi)
1990 - Gençler – TRT (Dizi)
1990 - Gülen Ayva Ağlayan Nar (Dizi)
1992 - Adada Son Gece (Sinema filmi)
1993 - Hacı Yusuf Efendi (Sinema filmi)
1993 - Rifle King Kong Show - Kanal 6 (Dizi)
1994 - Piranha Films - Channel 4 (Dizi)
1994 - Ağrı'ya Dönüş (Muhsine) (Sinema filmi)
1994 - Gece, Melek ve Bizim Çocuklar (Sinema filmi)
1994 - Muhteşem Zango - Star TV (Dizi)
1995 - Kopgel Taksi - Star TV (Dizi)
1995 - Video Klip ve Çizgi Film Sunuşları - Show TV (Dizi)
1996 - Sharpe's Revenge - Carlton TV (Dizi)
1997 - Süper Baba (Elif) - ATV (Dizi)
1998 - Utanmaz Adam - ATV (Dizi)
1998 - Eski Fotoğraflar (Sinema filmi)
1998 - Kaç Para Kaç (Sinema filmi)
1998 - Kördüğüm - TRT (Dizi)
1999 - Ölümün El Yazısı (90 dakikalık TV filmi) - Kanal D 2000 - Hiç Yoktan Aşk (TV filmi) 2001 - Tek Celse (13 bölümlük dizi) - TRT (Dizi)
2001 - Üzgünüm Leyla (33 bölümlük dizi) - TRT (Dizi)
2001 - Kim Gitsin Yarışma Programı - Star TV 2002 - Bir Tatlı Huzur - Show TV (Dizi)
2002 - Şapkadan Babam Çıktı (Emel) - TRT (Dizi)
2004 - Avrupa Yakası (Konuk) - ATV (Dizi)
2005 - Aynalar (Gül) - TRT (Dizi)
2005 - Maki (Iraz) - Show TV (Dizi)
2006-2010 - Yaprak Dökümü (Fikret) - Kanal D (Dizi)
2006 - Kabuslar Evi: Kaçan Fırsatlar Limited (TV filmi) 2009-2010 - Gökten Üç Elma Düştü (Sinema filmi)
2011 - 2014 - Umutsuz Ev Kadınları (Nermin) - Fox (Dizi)
2014-2015 - Gönül İşleri (Servet Üstün) (Dizi)

 NURİ BİLGE CEYLAN KİMDİR?

Nuri Bilge Ceylan, 26 Ocak 1959’da İstanbul, Bakırköy’de doğan Nuri Bilge Ceylan’ın çocukluğu baba memleketi olan Çanakkale, Yenice’de geçer. Annesinin adı Fatma ve Babasının adı Mehmet Emin Ceylan’dır. İstanbul Yeşilköy’de Zirai Araştırma Enstitüsü’nde çalışmakta olan Ziraat mühendisi babasının memleketi Çanakkale’ye tayinini istemesi sonucu, Nuri Bilge iki yaşındayken 1961 yılında ailece Yenice’ye taşınırlar. Emine adında bir ablası vardır. Yenice’de o yıllarda lise bulunmadığı için orta okulu bitiren Emine ablası için 1969 yılında tekrar İstanbul’a taşınırlar. Babalarıysa tayinini yaptıramadığından orda kalır. Nuri Bilge Ceylan ilkokul 5. Sınıfa kadar Yenice’de okuduktan sonra , ilkokul beşi, ortaokulu ve liseyi Bakırköy’de tamamlar.

1976 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünü kazanır. Ancak olaylı yıllardır. Boykotlar, çatışmalar, siyasi kutuplaşmalar nedeniyle dersler sürekli kesintiye uğrar. O günlerde olayların en yoğun yaşandığı Maçka kampüsüne iki yıl gider gelir. 1978 yılında tekrar sınava girer ve o yıllarda olayların daha az sirayet ettiği Boğaziçi Üniversitesi’nin Elektrik Mühendisliği bölümüne geçer.

Lise yıllarında filizlenen fotoğraf merakı burada fotoğraf klübünün de katkısıyla artar. Üniversitede seçmeli ders olarak sinema dersleri aldı. Boğaziçi Üniversitesi yıllarında okul harçlığını çıkarmak için klüpte vesikalık fotoğraf çeker. Fotoğraf klübü dışında, dağcılık ve satranç klüplerinde de faaliyet gösterir. 1985 yılında mezun olur.Okul bitince Nuri Bilge Ceylan, önce Londra, ardından Katmandu olmak üzere aylar süren batı ve doğu seyahatlerinin ardından Türkiye’ye ek subay olarak Ankara Mamak’ta vatani görevini yapar. Askerlikten sonra bir yandan geçimini sağlamak için tanıtım fotoğrafları çekerken bir yandan da Mimar Sinan Üniversitesi Sinema bölümüne iki sene yüksek lisansı yaptı.

Önce arkadaşı Mehmet Eryılmaz’ın bir kısa filminde oyunculuk yapar ve teknik sürece baştan sona katılarak bilgisini pekiştirir. Sonra da o filmin çekildiği Arriflex 2B kamerayı kendi kısa filmini çekmek amacıyla satın alır. O yıllar henüz video kameralar bir opsiyon değildir.

1993 yılı sonlarında, bir kısmını Rusya‘dan kendi valizinde getirdiği, bir kısmını TRT‘nin verdiği son kullanma tarihi çoktan geçmiş filmlerle kısa filmi Koza’yı çekmeye başlar. Film 1995 Mayıs’ında Cannes’da gösterilir ve Cannes Film Festivalinde yarışmaya seçilen ilk Türk kısa filmi olur.

Ardından Koza’nın devamı sayılabilecek ve bazılarınca “taşra üçlemesi” diye nitelendirilen üç uzun metrajlı film gelir: Kasaba (1997), Mayıs Sıkıntısı (1999) ve Uzak (2002). Bu filmlerde Ceylan yakın arkadaşlarını, akrabalarını ve ailesini oyuncu olarak kullanır ve hemen her işi kendisi üstlenir. Görüntü yönetimi, ses dizaynı, yapımcılık, kurgu, senaryo ve yönetmenlik yapar.

Üçlemenin son filmi ‘Uzak’, 2003 Cannes Film Festivali‘nde Büyük Jüri Ödülü’nü alır ve bir anda Ceylan’ı uluslararası alanda tanınan bir isim haline getirir. Cannes sonrasında yolculuğuna devam eden Uzak, 23’ü uluslararası olmak üzere toplam 47 ödül alarak Türk sinemasının en fazla ödül kazanan filmi olur.

2003 yılı sonlarında ‘İklimler’ filminin mekan aramaları sırasında, askerlik yıllarından beri el sürmediği fotoğraf sanatına geri döner. Sinemanın yanı sıra onu da yürütmeye başlar. Bu arada da filmlerinde sanat yönetmenliği yapmış olan Ebru Yapıcı(Ceylan)’yla evlenir ve i.

Ardından bu kez yine 2006 Cannes Film Festivali’nde FIPRESCI ödülünü alacağı 4. filmi ‘İklimler’ filmi gelir. Filmde eşi Ebru Ceylan ile birlikte başrolü paylaşır. Ayrıca bu film Ceylan’ın görüntü yönetmenliğini yapmadığı tek filmi oldu.

2008 tarihli filmi ‘Üç Maymun‘ ile 61.Cannes Film Festival’inde yarışır ve En İyi Yönetmen Ödülü’ne layık görülür. ‘Üç Maymun’ daha sonra Oscar yarışında da ilk dokuza kalmayı başaran ilk Türk filmi olur.

Nuri Bilge Ceylan 2009 yılında tekrar Cannes’a geri döner. Ancak bu kez ana yarışmada jüri üyesidir.

2011 tarihli filmi “Bir Zamanlar Anadolu’da“, 64. Cannes Film Festivali’nde bir kez daha Büyük Jüri Ödülü’nü kazanır.

Nuri Bilge Ceylan, Senarist ve fotoğrafçı Ebru Ceylan (d.1976) ile evlidir. Ayaz (d.2004) isminde bir çocukları vardır.

FİLMLERİ :

1995 – Koza
1997 – Kasaba
1999 – Mayıs Sıkıntısı
2002 – Uzak
2006 – İklimler
2008 – Üç Maymun
2011 – Bir Zamanlar Anadolu’da

ÖDÜLLERİ :

21. Siyad Türk Sineması Ödülleri – En İyi Türk Filmi, 1999 “Mayıs Sıkıntısı”
21. Siyad Türk Sineması Ödülleri – En İyi Yönetmen, 1999 “Mayıs Sıkıntısı”
İstanbul Film Festivali – En İyi Türk Filmi, 1999 “Mayıs Sıkıntısı”
Altın Portakal – En İyi Yönetmen, 1999 “Mayıs Sıkıntısı”
12. Ankara Film Festivali – En İyi Film, 2000 “Mayıs Sıkıntısı”
İskenderiye Film Festivali – Jüri Özel Ödülü, 2000 “Mayıs Sıkıntısı”
14. Ankara Film Festivali – En İyi Yönetmen, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, 2002 “Uzak”
Altın Portakal – En İyi Film, 2002 “Uzak”
Altın Portakal – En İyi Yönetmen, 2002 “Uzak”
Altın Portaka l- En İyi Senaryo, 2002 “Uzak”
Cannes Film Festivali – Grand Prix, 2002 “Uzak”
Altın Portakal – En İyi Yönetmen Ödülü, 2006 “İklimler”
Cannes Film Festivali – En İyi Yönetmen, 2008 “Üç Maymun”
Cannes Film Festivali – Jüri Özel Ödülü, 2011″Bir Zamanlar Anadolu’da”

 

Ahlat Ağacı konusu nedir? Oscar adayı Ahlat Ağacı filminin oyuncuları kimlerdir? ile ilgili etiketler ahlat ağacı konusu nedir oyuncuları
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.