Ahıska Türkleri'ne vatandaşlık hakkı tanınıyor!

Bir süre önce gündemde olan Ahıska Türkleri'ne vatandaşlık meselesi sonuca kavuştu. Ahıska Türkleri'nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına kabul edileceği açıklandı.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar İstanbul İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Sayın Orhan Ardıç'ı makamında ziyaret etti.

Görüşmede İstisnai Vatandaşlık çalışmaları hakkında bilgi alan Uçar, "Halkımızın yıllardır beklediği bu çalışmanın bir an önce müracaatların alınmasını ve T.C. Vatandaşlığına kavuşması isteğinde bulundu."

İl Müdürü Orhan Ardıç, ise "Ahıska Türklerine yapılan bu güzel çalışma için bizlerde gerekli tedbiri alarak personel sayımızı artırarak kısa zaman içinde başvuruları bitireceğiz." açıklamasını yaptı.

Ardıç, isimleri çıkmayan vatandaşlar için yeni ek listeler geldiğinde paylaşacaklarını ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Ahıska Türklerinin sorunlarıyla yakından ilgilenen Erdoğan, bu önemli gelişmeyi daha önceden Ardahan mitinginde duyurmuştu.

DATÜB BAŞKANI'NDAN TEŞEKKÜR

Dünya Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Ziyatdin Kassanov, yaşanan bu önemli gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür yazısı yayınladı.

İşte o yazı;

Medya

Ahıska Türkleri'ne vatandaşlık hakkı tanınıyor! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan ahıska türkleri vatandaşlık verildi ziyatdin kassanov teşekkür
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.