Ağıralioğlu'nun sözleri İYİ Parti'de rahatsızlığa neden oldu! "Zamanlaması üzücü"

Millet İttifakı'nda adaylık sürecinde yaşananlara tepki göstererek "Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından rahatsız değiliz. Ama dayatılan adaya karşıyız" diyen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'na kendi partisinden de tepki geldi.

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun sözlerine kendi partisinden ilk yorum geldi.

Habertürk TV yayınına katılan İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Ağıralioğlu'nun zamanlamasının kötü olduğunu belirtti.

"ZAMANLAMASI ÜZÜCÜ"

Tatlıoğlu, şunları söyledi: "Yavuz beyin bu konuşmasının iki boyutu var. Birincisi zamanlaması. Zamanlaması üzücü, beni üzmüştür. İYİ Parti 81 ilde teşkilatlanmış, 973 ilçenin 964'üne tabela asmış, 900 bin üyesiyle Türkiye'nin en yeni kurulan partilerinden olmasına rağmen Türkiye'nin üçüncü büyük partisiyiz."

"YAVUZ BEY İTİRAZ EDENLERİN ARASINDA DEĞİLDİ"

Toplantıda Yavuz Bey itiraz edenlerin arasında değildi diyen Tatlıoğlu, "Bütün bu emekler ve müzakereler gidiyor. Bu güzel tablonun medyada geride kalması ve hepimiz bunun sevinciyle akşam edeceğimize Yavuz beyin sözleriyle bunun heba olması gerçekten üzmüştür. Ben üzüntülüyüm. Yavuz bey bizim arkadaşımız farklı tavırları olabilir ama özellikle zamanlaması üzüntü verici. Grup Başkanı olarak söylüyorum üzüldük. Erteleyebilirdi. Camiamızın da üzüldüğünü söyleyebilirim." dedi. 

"YÜZ BİNLERCE BEKLENTİNİN SEVİNCİNİ PERDELEYEN BİR GELİŞME"

"Elbette itirazlarımızı yaptık" diyen Tatlıoğlu, "Böyle doğru kararlar alarak geldik. Bakın bunu yapan başka bir parti yok. Bizi üzen bütün binlerce emeğin ve yüz binlerce beklentinin sevincini kursağında, maalesef bırakan demeyeyim ama perdeleyen bir gelişme oldu." ifadelerini kullandı.

 

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YÜKSEL'DEN DİKKAT ÇEKEN İFADELER

 İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel de Ağıralioğlu hakkında ‘disiplin soruşturması başlatılacak mı?’ sorusuna yanıt verirken dikkat çeken ifadeler kullandı.

GİK'İ İŞARET ETTİ

Ünzile Yüksel açıklamasında Ağıroğlu’nun bu çıkışından Meral Akşener’in bilgisinin olmadığının ‘aşikar’ olduğunu dile getirerek disiplin soruşturması olup olmayacağına ilişkin de yetkili kurulların karar vereceğini belirtti. Yüksel açıklamasında dikkat çeken bir detayı da paylaşarak “Bizde bütün kararlar Genel İdare Kurulu’nda (GİK) alınır. 6’lı masa ile ilgili kararlar da GİK’te alındı. Yavuz Bey de GİK üyesi, orada yapılan oylamada aykırı hiçbir ses çıkmamıştı” ifadelerini kullandı.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU HAKKINDA DİSİPLİN SORUŞTURMASI OLACAK MI?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel Sözcü TV’de katıldığı canlı yayında şu açıklamaları yaptı:

“Yavuz Ağıralioğlu hakkında bir disiplin soruşturması olacak mı? Buna yetkili kurullar karar verir, ikincisi istida tek taraflı irade beyanıdır. Basından izlediğim kadarıyla Yavuz beyin bu açıklaması kendisini bağlar. Partinin asla böyle bir görüşü ve açıklaması yok. Genel başkanın da haberinin olmadığı aşikar. Ama ben önemli bir şey söyledim: Bizde bütün kararlar Genel İdare Kurulu’nda alınır. 6’lı masa ile ilgili kararlar da GİK’te alındı. Yavuz Bey de GİK üyesi, orada yapılan oylamada aykırı hiçbir ses çıkmamıştı.

"KENDİ AÇIKLAMASI KENDİ FİKRİ"

"O yüzden Yavuz bey niye böyle bir açıklama yaptı onu da bilmiyorum. Kendi açıklaması kendi fikri tabi. Aslında niye böyle bir açıklama yaptı sorusu benden ziyade Yavuz Bey’e sorulursa çok daha iyi cevap alınacağına inanıyorum. Ben de partinin GİK üyesiyim aynı zamanda da Genel Başkan Yardımcısıyım kadın politikalarından sorumlu, şunu kesinlikle söyleyeyim parti içinde kimse kimsenin mezhebine, soyuna, kişiliğine karışmaz. Böyle bir şey asla biz de yok. Ben de Karadenizliyim, Giresun’dayım. İçimiz neyse dışımızda odur bizim emin olun."

Ağıralioğlu'nun sözleri İYİ Parti'de rahatsızlığa neden oldu! "Zamanlaması üzücü" ile ilgili etiketler Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.