AGİ kalktı mı? 2022 Asgari ücretli AGİ alamayacak mı?

Milyonlarca çalışan tarafından büyük bir merakla beklenen 2022 asgari ücret rakamının açıklanması sonrasında AGİ kalktı mı sorusu gündeme geldi. Bu konuda açıklamalar peş peşe gelirken 2022 de asgari ücretli AGİ alamayacak mı sorusunun yanıtı merak uyandırdı.

2022 yılında 1 Ocak tarihinden geçerli olmak üzere asgari ücret 4.250 TL olarak açıklandı Bundan böyle asgari ücret artık gelir vergisi ve damga vergisinden muaf tutulacak. Apartman görevlileri için uygulanan vergisiz asgari ücret tüm çalışanlar içinde geçerli olacak. Peki, asgari ücretten AGİ kaldırıldı mı?

Son Dakika AGİ Kalktı Mı?

Asgari ücretteki vergilerin kaldırılmasının hemen ardından AGİ’nin kaldırılıp kaldırılmayacağı yeniden gündeme geldi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, asgari ücretteki vergi kesintileri kaldırıldığı için Asgari Geçim İndirimi (AGİ) uygulamasının da kalktığından söz etti.

Buna göre artık asgari ücretli çalışanlar çocuk ve eş durumuna bağlı olmaksızın AGİ hakkından yararlanamayacak.

Gelecek yıl hiç ücret zammı yapılmasa dahi bekâr çalışanların gelecek yılki ücretlerinde 215 lira artış olacak. Ücretlerden gelir vergisi kesintisi yapılmayacağı için asgari geçim indirimi (AGİ) uygulamasına da son verilecek. Yeni dönemde artık Asgari geçim indirimi (AGİ) olmayacak. Asgari ücret üzerindeki vergi tümüyle kalkacağı için AGİ'ye gerek kalmayacak.

AGİ kalktı mı? 2022 Asgari ücretli AGİ alamayacak mı? ile ilgili etiketler asgari ücret asgi asgari geçim indirimi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.