Ağdam, adeta atom bombası atılmış gibi

İşgal ettikleri Dağlık Karabağ’da bozguna uğrayan Ermenistan geri çekilirken şehirlere büyük zarar verdi. 28 yıldan beri Ermenistan işgali altında olan Ağdam şehrinin adeta atom bombası atılmış hali görenleri şoke etti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yapılan Dağlık Karabağ savaşı Azerbaycan'ın tartışmasız zaferi ile sona erdi ancak ortaya çıkan inanılmaz görüntüler bitmedi.

Ağdam, adeta atom bombası atılmış gibi

ŞEHRİ YERLE BİR ETTİLER!

İşgal ettikleri Dağlık Karabağ’da bozguna uğrayan Ermenistan’ın geri çekilirken şehirleri yağmaladığı belirlendi. Ağdam’a giren Azerbaycanlı görevliler şehrin tüm tarihi binalarının yıkılıp yakıldığını gördü. Özellikle camilerin tamamen yok edildiği tespit edildi. Tam 28 yıldan beri Ermenistan işgali altında olan Ağdam şehrinin adeta atom bombası atılmış hali görenleri şoke etti.

Ağdam, adeta atom bombası atılmış gibi - Resim : 2

“AĞDAM’A ATOM BOMBASI ATILMIŞ GİBİ!”

Ağdam’ın adeta yerlebir edilmiş halini gören Azerbaycanlılar, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla, ''Ağdam savaşmadan alınmıştır. Ama çok kötü durumda alınmıştır. Ermeniler onu hiroşima gibi hayalet şehire dönüştürdü.'' ifadeleri ile bu duruma büyük tepki gösterdiler.

Ağdam, adeta atom bombası atılmış gibi - Resim : 3

ALİYEV: EVLERİ, OKULLARI MESCİTLERİ YOK EDEREK GİDİYORLAR

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev "Eğer Azerbaycan kendi hakkını savunmasaydı, Ermenistan bizim topraklarımızdan çıkmayacaktı. Azerbaycan mescitleri dağıtıldı, tarihimiz yok edilmeye çalışıldı, haritalar yeniden çizildi. Şimdi ne oldu? Bu haritalar cehenneme gitti. İşgalciler evleri, okulları, mescitleri yok ederek gidiyor bunların özleri bu. Kendilerini 'güçlü savaşçılar' olarak anlatıyorlardı, ne oldu onlara savaş meydanında? Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine büyük sabır diliyorum. Yaralılarımıza Allah şifa versin. Azerbaycan savaş meydanında parlak zafer elde ederek, siyasi masada da kazanmıştır. İşgalde ne kazandılar? Savaş meydanında kaybederek bütün dünyaya rezil oldular. Bundan böyle bu damgayla yaşayacaklar, onlar bu savaşta yenildiler. Bugün Dağlık Karabağ'da yaşayan Ermeniler de anlayacak ki, gün gelecek Azerbaycan halkıyla komşu olarak yaşamak, bu pisliklerden uzak durmak isteyecekler." ifadelerini kullandı.

Ağdam, adeta atom bombası atılmış gibi ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan ağdam
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.