Afrin'den Kandil'e panik mesajları! Her gün tekmil veriyorlar

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Afrin'deki teröristlerin Kandil ile sürekli iletişim halinde olduklarını ve her gün teröristbaşlarına tekmil verdiklerini yazdı.

Afrin'e yerleştirilen teröristlerin büyük bir moral çöküntü ve panik içerisinde olduğunu belirten Selvi, "Afrin her sabah ve akşam operasyonla ilgili olarak Kandil’e tekmil veriyor. Ama TSK’nın açıkladığı öldürülen terörist sayısı, ele geçirilen köylerle ilgili açıklamaların dahi mürekkebi kurumadan Kandil, Afrin’i arayıp bu bilginin doğru olup olmadığını soruyor. En çok da aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını tartışıyorlarmış. Tabii Afrin’dekilerin etkisiz hale getirilen terörist sayısını gizlemeye çalıştıkları anlaşılıyor. Afrin’den, ”Amerika bizi sattı”, ”Amerika bastırsa Rusya hava sahasını açmazdı” şeklindeki tepkilerin Kandil’i rahatsız ettiği gözleniyor." diye yazdı.

İşte Selvi'nin yazısının ilgili bölümü:

Afrin ile Kandil arasında çok ilginç mesajlaşmalar yaşanıyor. Afrin operasyonunu doğrudan Kandil yönetiyor. Emir-komuta Kandil’de. PKK, 2012 yılında Kandil’den 500 teröristi silahlı eğitim vermesi için Afrin’e gönderiyor. Bunlar 6 yıldır Afrin’deki YPG’lilere silahlı eğitim veriyor. Menbiç’te ve Fırat’ın doğusunda ise ABD’liler YPG’lileri eğitiyor. Amerikalı Albay Dillon, YPG’lilere el yapımı bombalar hakkında verdikleri eğitimin fotoğraflarını paylaşmıştı. Belli ki Amerika’ya çok güvenmişler. Ama Afrin operasyonu Amerika konusunda hayal kırıklığı yaşamalarına yol açtı.

KANDİL’DEN TALİMATLAR

Kandil’le Afrin arasında sürekli bir iletişim var. Afrin her sabah ve akşam operasyonla ilgili olarak Kandil’e tekmil veriyor. Ama TSK’nın açıkladığı öldürülen terörist sayısı, ele geçirilen köylerle ilgili açıklamaların dahi mürekkebi kurumadan Kandil, Afrin’i arayıp bu bilginin doğru olup olmadığını soruyor. En çok da aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını tartışıyorlarmış. Tabii Afrin’dekilerin etkisiz hale getirilen terörist sayısını gizlemeye çalıştıkları anlaşılıyor. Afrin’den, ”Amerika bizi sattı”, ”Amerika bastırsa Rusya hava sahasını açmazdı” şeklindeki tepkilerin Kandil’i rahatsız ettiği gözleniyor. Bu diyaloglar Afrin’de yaşanan moral bozukluğunu yansıtması açısından önemli. Belli ki sırtlarını dayadıkları ABD’nin Kürtleri bir kez daha sattığının farkına varmışlar.

Kandil, Afrin’i ileri karakol olarak görüyor. Afrin’de başarılı olan TSK’nın bir gün Kandil’e gireceğinden endişe ediyorlar. O nedenle, Afrin’deki PKK-YPG yöneticileriyle konuşmalarında, “Afrin namustur, terk edilmeyecek” diye talimat veriyorlar. “Kandil neyse Afrin odur” diye bastırıyorlar. Kandil’den konuşmak kolay. Afrin’li teröristlerden ziyade Kandil’den gönderilen sözde saha komutanlarının kaçmaya çalıştığı gözleniyor.

Afrin'den Kandil'e panik mesajları! Her gün tekmil veriyorlar ile ilgili etiketler Afrin TSK PKK PYD YPG Kandil zeytin dalı